Saadet Partisi'nden Kırkpınar tepkisi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın Tarihi Kırkpınar Güreşleri ile ilgili açıklamalarını eleştiren Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Av. Sinan Tekin, "Yapılan cambazlıktan baş

GÜNDEM 1.08.2017 20:50:00 0
Saadet Partisi

NEDEN 500 BİN VEREMİYORUZ?                                                                                            

 

Konserler için il ve ilçelerde KDV hariç 1 milyon 39 bin TL ödendiğini söyleyen Av. Tekin, “KDV ile birlikte bu miktar 1 milyon 226 bin TL oluyor. Sayın Gürkan KDV hariç fiyat söyleyerek adeta ödenen parayı milletin gözünde küçük göstermek için laf cambazlığı yapıyor” dedi. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin ardından basına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl pehlivanlara, hakemlere ve cazgırlara dağıtılan harcırah ve konaklamaların yaklaşık 1.5 milyon lira olduğunu, ancak ödül için dağıtılan toplam paranın 250 bin lira olduğunu söylemişti. Gürkan, 50 bin lira ödül alan Başpehlivan’a ise bu rakamın yakışmadığını belirterek, “Neden 500 bin veremiyoruz” demişti.

 

GELENEK KORUNMALI

 

Av. Sinan Tekin, bununla ilgili olarak da, “Kırkpınar haftası boyunca düzenlenen konserlerin sayısını yarıya düşürseniz bunlar için harcadığınız para ile Başpehlivan’a 500 bin değil daha fazla bile verilebilir” açıklamasını yaptı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin “tarihi” vasfının ve kurallarının korunması gerektiğine de dikkat çeken Av. Sinan Tekin, “Adı üstünde! Bu etkinliğin 656 yıllık bir geleneği var, kuralları var. Ne pahasına olursa olsun 656 yıllık bu gelenek korunmalıdır” dedi.