Dev inşaat firmalarına gözdağı verdi

Silivri'de 34 yıl sonra düzenlenen 'Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali'nde renkli görüntüler ortaya çıktı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; "Tarım gücü ile arazi mafyasının kar

GÜNDEM 30.07.2017 20:30:00 0
Dev inşaat firmalarına gözdağı verdi

34 YIL SONRA DÜZENLENDİ

 

Silivri'de 34 yıl sonra düzenlenen ' Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali'nde renkli görüntüler ortaya çıktı.  Belediye Başkanı Özcan Işıklar, tarım gücü ile arazi mafyasının karşısında duracaklarını dile getirirken, festivalin ilerleyen saatlerinde Yonca Lodi binlerce hayranına konser verdi.  Selimpaşa Limanı'nda binlerce kişinin ilgi gösterdiği festivalde, konuklar gönlünce festivalin tadını çıkardı.

 

ARAZİ MAFYASINA MEYDAN OKUDU

 

Festival'de konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Korumayı polis, asker, zaptiye yöntemleriyle değil; üreterek, o toprağın değerini bilerek ve geleceğimizi de görerek yapmamız gerektiğini söylüyoruz. Geçmiş gelenekleri ve yerel değerleri yaşatmak arzusundayız.  Türkiye kendine yeten bir ülke olmasına rağmen, gelecekte dünyanın kıtlık, su ve gıda savaşlarına hazırlandığı bir dönemde, işte bu topraklarımızın önemi gittikçe artıyor. Zenginliğimizin yerin üzerinde olduğunu gördük ve  Türkiye'de ilk defa bir tarım inovasyonu, tarım araştırma ve geliştirme merkezi kurduk. 8 yıl önce çalışmalara başladık, yetiştirdiğimiz ürünlerin marka haline gelebildiğini gördük. Tarım Kolejimizi kurduk,  Eylül'de hizmet vermeye başlayacak. İlerleyen süreçte Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi'ne tamamlama amacındayız. Bizi biz yapan değerlerimizi yok eden, o betonla demire karşı bir mücadele içinde olmamız lazım.  Burayı yağmalamaya çalışanlarla, betonla demirle ve arazi mafyalarıyla ancak tarım gücümüzü ortaya koyarak mücadele edebiliriz" diyerek tarım alanlarına imar ruhsatı almak isteyen dev inşaat firmalarına adeta meydan okudu.

 

FESTİVAL RENKLİ GEÇTİ

 

Festivalde 32 bamya ve 25 kavun, renk, iriliği ve şekline göre birçok kategoride değerlendirmeye alındı. Gelin ve damat yarışma alanını, fotoğraf çekim alanı olarak kullandı.Festivalde  Selimpaşa Epivates Bigados Derneği bünyesindeki Bigados Halk Oyunları Ekibi ile Kültür Merkezi Tango Topluluğu'nun danslarını sergiledi. Sanatçı Murat  Aydın'ın ritim orkestrası eşliğinde konser verdi. Gecenin finalinde Yonca Lodi, şarkılarını hayranları ile birlikte gece geç saatlere kadar söyledi.