Çilenin de böylesi!

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde muayene olmak isteyen vatandaşlar gecenin 02.00'nda sıraya girerek kendi oluşturdukları listeye isimlerini yazıp muayene sırasına giriyorlar.

GÜNDEM 28.07.2017 21:43:00 0
Çilenin de böylesi!

Gece 04.00 sularında hastanenin Acil servis bölümünde bulunan bankodan sıra almak için listeye göre hizaya giren vatandaşlar sıra aldıktan sonra muayene saatine kadar beklemek zorunda kalırken, hekim eksikliği gerekçesiyle birçok bölümde muayene sırası bulunmuyor.

 

300 BİN HASTA VAR, HEKİM YOK

 

15 yıldır hükümette bulunan AK Parti'nin en çok övündüğü konulardan birisi olan 'sağlık' alanında yaşanan reformun aksine Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşananlar içler acısı durumu gözler önüne seriyor. Yakın bir zaman önce hizmete giren Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşanan hekim ve personel eksikliği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de gündem konusu olurken, Sağlık Bakanlığı'nın konuya el atacağına dair haberler sık sık yer alsa da durum hiç de değişmişe benzemiyor. Çerkezköy ve Kapaklı ile birlikte ortalama 300 bin kişiye doğrudan hizmet sağlamaya çalışan Çerkezköy Devlet Hastanesi, gece yarısı misafirlerini ağırlıyor.

 

GECE 02.00'DA SIRAYA GİRİYORLAR

 

Muayene olmak isteyen vatandaşların günler öncesin Alo 182 hattından muayene randevusu almak zorunda kaldığı bir gerçek olarak bir yanda kaladursun, randevusuz muayene olmak isteyenleri ise zorlu bir süreç bekliyor. Gecenin 02.00'ında hastaneye gelerek kendi oluşturdukları listeye isimlerini yazdıran hastalar, muayene sırası alabilmek için saatlerce hastanede beklemek zorunda kalıyor.

 

6 POLİKLİNİKTE MUAYENE SIRASI YOK

 

Öyle ki hekim eksikliği dolayısıyla birçok bölümde randevulu hasta dışında neredeyse hasta kabul edilemiyor. Hastanenin giriş kısmında yer alan listede 'Cildiye, Kadın Doğum, Genel Cerrahi, Göz, Göğüs Cerrahi, Beyin Cerrahi polikliniklerine sıra yoktur' yazısı ile karşılaşan hastalar gece yarısı tekrar evlerine dönmek zorunda kalırken, cildiye ve göz polikliniğinde birkaç gündür kimsenin sıra bulamadığı iddia edildi.

 

GECE YARISINDAN SABAHA KADAR HASTANEDE SIRA BEKLİYORLAR

 

Gece yarısı hastaneye gelen hastalar listeye isimlerini yazdıktan sonra gece 04.00'a kadar beklemek zorunda kalıyorlar. Saat 04.00'da hastanenin Acil servis bölümünde yer alan bankodan kendi yordamlarıyla oluşturdukları isim listesine göre hizaya giren hastalar, buradan eğer şanslılarsa muayene sırası bulabiliyorlar. Gece yarısı hastanede muayene sırası almaya gelen bazı hastaların sıra kalmadığı için eli boş eve gönderildiği görülürken, Çerkezköy dışından gelen bazı hastalar ise muayene sırası aldıktan sonra muayene saatine kadar hastanede beklemek zorunda kalıyor. Hastalar uzun süre beklemek zorunda kaldıkları için evden getirdikleri yiyecekleri tüketiyorlar. 

 

REZALET!

 

15 yıllık AK Parti hükümetinin sağlık reformu olarak lanse ettiği devlet hastanelerinde yaşanan dönüşüm ve revizyonun Çerkezköy'e sirayet etmemesi vatandaşı bir hayli sinirlendirmişe benziyor olacak ki AK Parti hükümeti öncesi sağlık alanında yaşanan skandal görüntülerin bir benzeri Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşanıyor.

 

Haber / Celal KARAKURT