Proje ve çalışmalar yerinde incelendi

KKYDP Ekonomik Yatırımları kapsamında desteklenen AlGündüzler Süt İşletmesini  ve Rasyonel Tarım Yem İşletmesi ile genç çiftçi projesi desteği alan çiftçileri ziyaret eden Kırklareli Gıda t

GÜNDEM 28.07.2017 21:37:00 0
Proje ve çalışmalar yerinde incelendi

İNCELEMELERDE BULUNDU

 

İl Müdürü Ortan, Genç Çiftçi Projesi kapsamında Ahmetçe köyünde, küçükbaş koyunculuk projesi desteği alan Hatice Çalik'ı ziyaret ederek işletme hakkında bilgi aldı. Yine bu kapsamda Kızılcıkdere köyünde Bahar Atkan'ın örtü altı üretim tesisini, Emel Teke ve Nuray Gökmener’in büyükbaş hayvancılık işletmelerini ziyaret etti. Son olarak da Karıncak köyünde Sebahat Aydın'ın işletmesinde incelemelerde bulundu.

 

GENÇLERE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

 

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında genç çiftçi projelerini önemsendiğini belirten İl Müdürü Ortan, "İlimizde 2016 yılında 114 hayvansal üretim, 31 bitkisel üretim ve diğer işletmeler olmak üzere toplamda 145 proje desteklendi. 2017 yılında ise İlimizde 153 proje desteklenmeye uygun görülmüş olup projelerin iş ve işlemleri devam ediyor. Bu projeler köyde yaşayan gençlere ya da köyüne dönmek isteyen gençlere örnek teşkil ediyor" diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER