Öge: "Ağaçlara yazık oluyor"

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge "Çerkezköy'ün iki caddesini betonlaştırdılar. Ortada yeşil alanımız vardı. Çözüm olmayan tek yön uygulaması ile ağaçlara

SİYASET 28.07.2017 21:30:00 0
Öge:

Başkan Öge partinsin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında belediyenin tek yön uygulaması ve Öztrak Caddesi üzerinde refüjlerde bulunan ağaçların sökülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

 

Gezi Parkı olaylarını hatırlatarak “Sözde çevreciler şimdi nerdesiniz” diye Soran Öge şöyle konuştu: “Çerkezköy de bu ağaçlarla ilgili kamuoyunda vatandaşlar hassas bir duruş sergilemiş ve tepkilerini dile getirmiştir. Gezi olaylarında gezi parkında 3-5 tane veya kaç tane derseniz ağacı bahane ederek Çerkezköy’ün sokaklarında ‘her yer taksim her yer direniş’, ‘faşizme karşı omuz omuza’, ‘tencerem var tavam var çapulcuyum havam var’ diyen sözde çevreciler şimdi nerdesiniz? Ambardere de zorunlu bir yol yapımı için genelde makilik olan ve çalı çırpıdan ibaret bir yerin temizlenerek tekrar ağaçlandırılacağı, bir yerde hemen tepkisini dile getirenler refüjdeki ağaçların sökülüp dikildiği yerde kuruduğuna neden sessiz kalıyorlar.

 

BİZ DAHA ÇEVRECİYİZ

 

Kimse bizden daha çevreci değildir. Cumhuriyet tarihinde yaklaşık 105 milyar ağaç dikilmiş ve bu rakamlara yakın da Ak Parti 15 yıllık iktidarı döneminde ağaç dikmiştir. Birkaç dış mihrak planlarına ortak olan gezi zihniyetinde ki insanlar çevreci olduğunu iddia etmesinler. Bu protestolarla kalkıp devletimizin araçlarını, yolları kaldırımları sökerek bu milletin malına zarar vermedik. Ama gezide devletin polis araçları yakılıp yıkıldı. Milli ve manevi değerli olan insanlar vatanını milletini sevenler bu tür eylemlerde bulunmazlar. Biz daha çevreciyiz” .

 

BU AĞAÇLARIN YAŞAMA ŞANSI YOK

 

Sökülen ağaçların başka bir yere dikildiği zaman zaten yaşam şansı yoktur. Bunu bildiğiniz için belediyeye sesleniyorum. Nereye dikildiği belli olmayan ifadeler var. Aslında bu ağaçların yaşamayacağını da bir nevi ifade ediyorsunuz. Orta refüj kaldırılacak, kaldırımlar genişletilecek deniliyor. Siz yolu gene daraltıyorsunuz. Madem yolu daraltacaksınız o zaman orta refüjü neden kaldırıyorsunuz. Orta refüj kaldırıldıktan sonra insanların karşıdan karşıya geçme riskiyle kazalar daha da artacaktır. Caddeler hız pistine dönüşecek. Zabıta birimleri herhalde başka yerlerde olduğu için başka bir konu mankenin resmini koyarak zabıta kılığında personel yetiştirmişler. Bunlar ne iş yapıyorlar. Bu kadar zabıta için araç kiralanıyor, ek zabıta görevlileri alındı bunlar ne iş yapıyor? Kimsenin aklıyla alay etmeyelim. 45 gün geçti ve özet olarak bu uygulamanın başarısız olduğunu hep birlikte gördük.”

 

“BAŞARILI OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ”

 

Belediyenin tek yön uygulamasında başarı elde edemediğini anlatan Öge, “Tek yön uygulaması izim açımızdan 45 gün sonunda çokta başarılı olmadığını görüyoruz. Neden başarılı olmadığının en önemli sebeplerinden bir tanesi de Öztrak ve Atatürk Caddesi arasında ki geçiş sokaklarının da tek yön uygulamasına dahil edilmesi oldu. Ben buradan kalkıp İnan sokağa nasıl geçeceğim. Bütün caddeyi dolaşarak 3 dakikada ulaşacağımız yere şu anki uygulama sayesinde 10-15 dakika içerisinde varıyoruz. Bunun neticesinde araçların trafikte kalma süresi uzuyor, hem yakıt hem zaman israfı oluyor. Araçlar daha çok trafikte kaldıkça trafik yoğunluğu da artmış oluyor. Bunu zaten yaşayarak gördük ve 45 gün boyunca bizlerde görelim diyerek eleştirilerde bulunmadık. Muhalefet yapalım derken onu yapılım bunu yapalım demedik. Çözüm önerilerimizi de ifade ettik. Bir şeyi eleştirirken, eğer yapılan bir hizmetse onu överiz ama yapılan yanlış bir şey ise eleştirir çözüm önerilerimizi de Ak Parti teşkilatları olarak söyleriz” ifadelerini kullandı

 

“BU AKILI VERENLER TEKİRDAĞ UKOME’MİDİR?”

 

Tek yön uygulamasına gidilmesinde kimin etkili olduğunu sorgulayan Öge, “Bu aklı kimler verdiyse tek yön uygulamasına gidildi. Bu akılı verenler Tekirdağ UKOME’midir? O gün UKOME’de görüşlerini bildirenler bugün görev başında değildir. Nereden fikir aldılarsa alt yapısı hazırlanmadan, gerekli koordinasyonlar yapılmadan gerekli planlama ve denetimler olmadan tek yön uygulamasına gidildi. Bir gün uyandık ve caddelere, bazı yerlere dubalar konularak, bazı yerlere tabela konularak buradan geçilir buradan geçilmez denildi. 10-15 gün karmakarışık bir durumla karşılaştık. Madem böyle bir uygulamaya gidiyorsunuz bunun bir alt yapısıyla ve insanlarımızı bilinçlendirmeyle ilgili profesyonelce duyuruda bulunulabilirdi” açıklamasında bulundu.”şeklinde konuştu.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL