Tarihi Kırkpınar son yılların rekorunu kırdı

656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kendilerine yaklaşık 4 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Son 15-20 yılın kaliteli güreşlerin izlendiği KÄ?

GÜNDEM 24.07.2017 21:10:00 0
Tarihi Kırkpınar son yılların rekorunu kırdı

SEYİRCİ AÇISINDAN TIKLIM TIKLIM DOLUYDU

 

656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tamamlanmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin kıran kırana güreşlere sahne olduğunu söyledi. Bu yıl 656'ncı Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin birçok açıdan çok beğenildiğini sözlerine ekleyen Gürkan, “Güreş seyircisinin çok uzun yıllardır arzu edildiği şekliyle, kıran kıran güreşlere sahne oldu. Yapılan güreşlerin niteliği açısından birçok güreşseverin ortak kanaatiyle son 15-20 yılın kaliteli güreşlerin izlendiği Kırkpınar oldu. Seyirci açısından da Cumartesi günü dahil neredeyse tıklım tıklım doluydu. Bu anlamda pazar günü final güreşleri yaklaştığında Er Meydanı dolsun diye kapıları açardık bu sene açmaya gerek duymadık. Bu çok önemli değerlendirme" diye konuştu.

 

AĞALIK İHALESİ TARİHİ BİR REKOR KIRDI

 

Recep Gürkan, bu yılki güreşlerde seyirci ve pehlivan katılımı ile ağalık ihalesinin tüm zamanların rekoru olduğunu ifade ederek, “Ağalık ihalesini tarihi bir rekor kırıldı. Dokuz adayımız vardı, koç ihalesi sonucunda Edirneli işadamı Ahmet Çetin, 1 milyon 522 bin liraya ihaleyi aldı. 2013 yılında 800 bin lira bir rekordu, neredeyse ikiye katlayıp tüm zamanların ağalık rekorunu kırdı. Pehlivan sayısında bu yıl 2 bin 199 olarak tüm zamanların rekoru kırıldı. Kırkpınar için yaklaşık 4 milyon liralık bir harcamamız oldu. Konserler çok merak ediliyor. Konserler, Katma Değer Vergisi (KDV) hariç şehir merkezinde 655 bin liraya, ilçelerdekiler ise 384 bin liraya mal edildi. Trakya Birlik yağ sponsorumuz onlardı, yaklaşık 5 tonun üzerinde yağ, zeytin yağı kullanıldı. 2 bin metre salaşpur bezi kullanıldı. 211 ulusal basın mensubuna akreditasyon verdik. 62'si yabancı 273 basın mensubu akredite oldu" dedi.

 

SON 2 YILDIR 300’ER BİN TL ALINDI

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her yıl Kırkpınar güreşleri için Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan destek istediklerini ve son 2 yıldır 300'er bin lira alındığını kaydederek, "Her yıl yaptığımız gibi 656'ncı Tarihi Kırkpınar yağlı Güreşleri için Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan 23 Şubat tarihinde 1 milyon 124 bin liralık dosyayla destek istedik. Ancak tanıtma fonu halen toplanmadığı için cevap gelmedi. Geçen 2 yıl 300'er bin liralık destek gelmişti. Oradan da henüz ses, seda çıkmadı" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gökhan TEKER