Gurbetçilere sürpriz karşılama

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan gurbetçileri karşılayan Edirneli esnaf, kentin meşhur lezzetleri tava ciğeriyle badem ezmesi, kavala ve kallavi kurabiyesiyle ikramda bulundu.

GÜNDEM 23.07.2017 20:42:00 0
Gurbetçilere sürpriz karşılama

MUTLU OLDUKLARINI İFADE ETTİLER

 

Avrupa'ya açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçi yoğunluğu yaşanırken, Ciğerci Bahri Dinar ve Şekerlemeci Arif Meriç, binlerce kilometre yol kat ederek ülkeye giriş yapan gurbetçileri sürprizle karşıladı. Kentin meşhur lezzetleri tava ciğerle birlikte badem ezmesi, kavala ve kallavi kurabiyesinin tadına bakan gurbetçiler misafirperver bir şekilde ağırlanmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

 

GÜN BOY GURBETÇİLERİ KARŞILADILAR

 

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, yaptığı açıklamada, “kentin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için böyle bir uygulamaya gittik. Tepkiler çok iyiydi. Belki de bugüne kadar yaptığımız en iyi işlerden birisiydi diyebilirim. Bugünümüzü binlerce kilometreden gelen gurbetçi vatandaşlarımıza ayırdık. Onları burada Türkiye'ye hoşgeldiniz diyerekten karşılıyoruz ve yanında da yöresel lezzetlerimizi ikram ediyoruz. İnsanlarımıza bu ikramları verince yüzlerinde gülümseme oluyor ve binlerce kilometrelik yorgunlukları gidiyor. Bundan dolayı biz çok mutluyuz. Gün boyuna burada olup gurbetçilerimizi karşılayacağız"  ifadelerine yer verdi.

 

MANEVİ HAVASINI TENEFFÜS EDİYORUZ

 

Türk kültüründeki misafirperverlikten özenerek böyle bir şey yaptıklarını ifade eden Şekerlemeci Arif Meriç de, “Bizim genlerimizde olan bir paylaşma duygusu var. Gelen her gurbetçimiz Edirne'ye ayak bastığında bu şehrin manevi havasını teneffüs ediyor. Biz gurbetçilerimize çeşitli ikramlar yaparken bir vatandaşımız bir dakika diyerek kendisi de bize soğuk içecek ikram etti. Bu güzellik dünyanın hiçbir yerinde yok. İşte biz iki esnaf olarak ciğerle tuzlandırıp ve kavala kurabiyesi, badem ezmesiyle tatlandırıyoruz. Her gelen gurbetçimize tek tek ikramda bulunuyoruz. O kadar büyük bir teveccüh alıyoruz ki bundan dolayı çok mutluyuz" dedi.

 

İKRAMLAR MUTLU ETTİ

 

Gurbetçi Harun Kaya, Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Türkiye'ye gelip sınırı geçince içimiz kıpır kıpır oluyor. Edirneli esnafın ikramları ise bizleri çok mutlu etti. Türk misafirperverliği denen şey işte bu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL