Asfalt atmak istedikleri köprü tarihi eser çıktı

Keşan'da yapımı yakın zamanda tamamlanan ve Eylül ayında hizmete girmesi beklenen devlet hastanesine tek ulaşım noktası olan tarihi köprüde revizyon ve onarım çalışması yapmak isteyen birimlere Edirne Kül

GÜNDEM 23.07.2017 20:34:00 0
Asfalt atmak istedikleri köprü tarihi eser çıktı

'Tarihi köprü olması nedeniyle çalışma yapılamaz, köprünün tarihi dokusuna zarar verilemez' kararının ardından ihale iptal edilirken, yeni hastaneye ulaşım için yeni bir köprü yapılacak.

 

TARİHİ ESERE ASFALT ATMAK İSTEDİLER

 

Keşan'a bağlık Aşağı Zaferiye Mahallesi Evreşe Caddesi üzerinde yer alan ve Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 200 yataklı devlet hastanesinde son aşamaya gelinmişti ki bir aksilik yaşandı. Hastane ile şehir merkezine ulaşımı sağlayan yollardan birisi olan Ferhat Ağa Köprüsünün 'tarihi eser' niteliği taşıması üzerine köprünün genişletme çalışması iptal edildi.

 

O KÖPRÜNÜN RESTORE EDİLEMEYECEĞİNİ BİLMİYOR MUYDUNUZ?

 

Devlet Su İşleri tarafından ihalesi yapılarak yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları için ödenek bile hazırlanmıştı. Yapılan başvuruda  Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 'Tarihi köprü olması nedeniyle çalışma yapılamaz, köprünün tarihi dokusuna zarar verilemez' yönünde karar alınmasının ardından ihale iptal edildi.Güzergaha alternatif yeni bir köprü inşa edilmesi için planlama yapılacağı bildirildi.

 

Haber / Celal KARAKURT