Bir eksiklik daha gideriliyor

TESKİ tarafından Hayrabolu İlçesi'nde Muhtelif Mahallelerin İçme Suyu ile Kanalizasyon İnşaatı Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

GÜNDEM 20.07.2017 21:01:00 0
Bir eksiklik daha gideriliyor

İHTİYAÇLARI GİDERİLDİ

 

Hayrabolu İlçesi Kabahöyük Mahallesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "İlçe merkezlerimizin sorunları çözüldükten sonra yavaş yavaş bu mahallelere giriyoruz. Kış girmeden Kasım sonu veya Aralık başında bu işi bitireceğiz. Zaten işin başlamasından bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen yüzde 5'lik kısmı tamamlanmış oldu. Toplamda bu mahallelerimizde 21 bin 900 metre kanalizasyon, 6 bin 150 metre içme suyu hattı yapacağız” dedi.

 

TÜM GAYRETLERİMİZLE ÇALIŞIYORUZ

 

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, 10 sene İl Genel Meclis Üyeliği, 3 sene de Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak kırsaldaki problemleri en iyi anlayanlardan biri olduğunu belirterek, “Göreve geldiğimiz günden beri sadece kent merkezlerinde değil, kırsal bölgelerimize de en iyi hizmeti götürmeyi ilke edinerek tüm gayretimizle çalışıyoruz. Gün geliyor yetebiliyoruz, gün geliyor yetemiyoruz. Fakat hiç kimsenin iyi niyetimizden en ufak bir şüphesi olmasın” açıklamasında bulundu.

 

YAŞANAN SEVİNÇTE ÜZÜNTÜ DE BİZİM

 

Törende son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışlara değinerek, “Meteoroloji Müdürünü arayarak kesin rakamları istedim. İki gün içerisinde Hayrabolu ilçesi en çok yağış alan ilçe oldu. Hayrabolu ilçesinin geçmişini de biliyorum. Metrekareye 30 kilogram yağışlarda birçok evi su bastığı ve birçok sıkıntının yaşandığı bir ilçede metrekareye 119,6 kilogram yağış yağdığında bir sorun yaşanmadığı gözleniyor. Bu mutluluk Hayrabolu'nun hakkıdır. Çerkezköy ilçemizde metrekareye 75,6 kilogram yağış düşmüş. Çerkezköy ilçemizde daha önce metrekareye 40 kilogram yağış düştüğünde ilçe iki kere sel baskınına uğradı. Yağış elbette olacaktır. Fakat buradaki sorun şudur. Yaşanan doğal afetlerde vatandaşların mağdur olmasından, insanların mutsuzluğundan mutluluk duyan bir siyasi oluşum var. Felaketle mutluluk duyulmaz ve siyasal bir rant kaynağı olarak kullanılamaz. Biz en zor zamanlarda bile kimseyi olumsuz olarak eleştirmedik. Yaşanan sevinçte üzüntü de bizim. Bu hizmetler hepimiz için yapılıyor. Yapılan tüm hizmetleri kucaklamamız lazım. Ben bu hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun” dedi.

 

TEMEL ATIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Konuşmaların ardından Hayrabolu İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu ile Kanalizasyon İnşaatının temel atımı gerçekleştirildi.

 

Haber / Gökhan TEKER