Bu hafta vizyona giren 9 yeni filmden 6'sı korkutacak

GÜNDEM 20.07.2017 20:57:00 0
Bu hafta vizyona giren 9 yeni filmden 6

Zombi Ekspresi

 

Özet: Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

Türü: Aksiyon, Dram, Gerilim

Süre: 118 Dakika

Lisan Dili: Türkçe Dublaj/Altyazılı

Format: 2D

 

Dünyada Bir Gece

 

Özet: Eş zamanlı olarak beş farklı taksi şoförünün, beş farklı şehirde, yolcularıyla beraber yaşadıklarından küçük kesitlerin aktarıldığı filmde. Jim Jarmusch yine tarzı gereği son derece yalın ve minimalist bir şekilde karakterlerini ele alıyor. Sırasıyla Los Angeles, New York, Paris, Roma ve Helsinki'ye kamerasını uzatan Jarmusch; hayatın güzel ayrıntılarına bir kez daha dikkat çekiyor. Her karakterinin başka bir derdi ve yaşama amacı olan filmde, önemli oyuncular boy gösteriyor. Winona Ryder'ın taksici rolündeki müthiş performansıyla ve ikinci öyküdeki karakterlerin doğallığı ve sempatikliğiyle filmin büyüsüne kapılıp; son öykünün vuruculuğuyla da mest olmuş halde filmi hafızanıza kazıyorsunuz. Dünyada Bir Gece filmi, çekilmesinden yıllar sonra 21 Temmuz 2017'de Türkiye'de gösterime girecek.

Türü: Dram, Komedi

Süre: 129 Dakika

Lisan Dili: Türkçe Dublaj/Altyazılı

Format: 2D

 

Dunkırk

 

Özet: 2. Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında Nazi Almanyası'nın net bir üstünlüğü vardır. Mayıs 1940'ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika'ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa'nın İngiltere'ye çok yakın Dunkerque (Dunkirk) bölgesinde Alman Ordusu tarafından karadan tamamen kuşatılmıştır. Almanlar bu askerleri hava bombardımanlarıyla yok etmeyi planlarken, İngiliz Başbakanı Churchill'in yönlendirmesiyle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır. Dunkirk, filmi, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini etkileyen olaylardan Dunkirk Tahliyesi'ni karadan, havadan ve denizden farklı bakış açılarıyla izleyiciye aktarıyor.

Türü: Savaş

Süre: 106 Dakika

Lisan Dili: Türkçe Dublaj/Altyazılı

Format: 2D

 

Brimstone

 

Özet: Liz (Dakota Fanning) eşi, küçük kızı ve eşinin önceki evliliğinden olan 14 yaşındaki oğluyla birlikte yaşayan, dilsiz bir kadındır. Yaşadıkları kasabaya yeni gelen rahipten (Guy Pearce) ilk andan itibaren hoşlanmaz ve tedirgin olur. Gerçekten son derece kötü kalpli, adeta şeytani bir adam olan rahip, Liz ve ailesi için hayatı cehenneme çevirecektir. Ancak kararlı ve güçlü bir kadın olan Liz, hayatta kalmak için her şeyi yapacaktır.

Türü: Gerilim, Gizem, Western

Süre: 148 Dakika

Lisan Dili: Türkçe Dublaj/Altyazılı

Format: 2D

 

Ruhlar Evi

 

Özet: Genç bir Amerikalı çift olan Julie (Scout Taylor-Compton) ve Jim (James Landry Hébert), Tayland'a tatile gitmiştir. Çok güzel geçen tatil, Jim'in evlenme teklifi ve Julie'nin de teklifi kabul etmesiyle daha da güzelleşmiştir. Çift bir gün sık ormanlar arasında dolaşırken bilmeden şeytani bir güce saygısızlık ederler. Bu ruh da genç kadını huzursuz etmeye başlar. Kötü ruh hem kadına, hem de etrafındakilere korku dolu olaylar yaşatacaktır.

Türü: Korku

Süre: 90 Dakika

Lisan Dili: Türkçe Dublaj/Altyazılı

Format: 2D

 

Bezm-i Ezel

 

Özet: Hıristiyan Yasemin ve Müslüman Mustafa, İzmir'de birlikte yaşayan, farklılıklarına rağmen birbirlerini çok seven iki sevgilidir. Ancak Yasemin bir süredir kabus gibi olaylar yaşamaya başlamıştır. Durumu önce kendi dininin görevlilerine danışarak çözmeye çalışan genç kadın, görüştüğü papazın bir çare bulamaması üzerine başta karşı çıksa da Mustafa'nın bir arkadaşının bulduğu Mansur Hoca'yı görmeyi kabul eder. Hoca, büyük çabalar sonucunda Yasemin'e bir cin kabilesinin musallat olduğunu keşfeder. Bu lanetin nedeni, babası İshak ve kimselerin bilmediği büyük sırrıdır. Olayın çözebilmek için, Yasemin'in doğduğu köye dek gitmeleri gerekecektir.

Türü: Korku

Süre: 90 Dakika

Lisan Dili: Türkçe

Format: 2D

 

Rock'n Roll

 

Özet: Bir zamanların en gözde genç oyuncularından olan, ama artık 43 yaşına gelmiş Guillaume Canet, insanların gözünde eski imajını koruyamadığını, çaptan düşmekte olduğunu farketmeye başlamıştır. Bunun doğru olmadığını, hala birçok genç oyuncuya taş çıkarabileceğini kanıtlamak için farklı roller almaya, farklı biri gibi görünmeye çalışacaktır. Fransız Sineması'nın birçok önemli isminin kendileri olarak yer aldığı Rock'n Roll filmiyle Canet, kendi yaşadıklarına samimi ve eğlenceli bir bakış sunuyor.

Türü: Komedi

Süre: 90 Dakika

Lisan Dili: Türkçe Dublaj/Altyazılı

Format: 2D

 

Kiki ile Miki Alatura

 

Özet: Bulgaristan'ın bir köyünde çalgıcılık yapan iki kardeş (Kiki ile Miki) albüm yapma hayalleri ile Belçika'ya giderler. Havaalanında yanlış bir taksiye binmeleri ile kendilerini çok değerli bir tablonun çevresinde gelişen bir maceranın içinde bulurlar. Tabloyu bulmak üzere görevlendirilen Komiser Sabit'in ise, tablonun sadece sıradan bir tablo olmadığını anlaması ile komik ve macera dolu olaylar birbirini izler.

Türü: Komedi

Süre: 90 Dakika

Lisan Dili: Türkçe

Format: 2D

 

Saklambaç: Ölüm Oyunu

 

Özet: Uzun yıllar önce bir orman köyüne taşınan bir aileden sonra köy ve köylülerin başına gelmedik kalmamıştır. Hayvanlar ölmüş, geride neredeyse kimse kalmamış, evler terkedilmiştir. Ormana giren ormancılar bile ortadan kaybolmuştur. Yıllar sonra bir grup üniversite öğrencisi arkadaş, haftasonu için şehir dışına gezmeye çıkarlar. Ancak bu köye yaklaştıklarında, gizemli olaylar yaşanır ve arabaları çamura saplanır. Gece karanlığında aracı tekrar hareket ettirmeye çalışan ancak başaramayan gençler mecburen yakınlardan yardım isterler. Girdikleri evlerden birinde gördükleri ise, akıllarının ucunda geçmeyen korkutucu olaylar zincirinin başlangıç halkası olacaktır.

Türü: Komedi

Süre: 90 Dakika

Lisan Dili: Türkçe

Format: 2D