Tarihi Kırkpınar'da 2 ton ciğer satıldı

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri boyunca Edirne genelinde 2 tonun üzerinde ciğer satıldığını ifade etti.

GÜNDEM 17.07.2017 21:07:00 0
Tarihi Kırkpınar

PUANLA YENEN GÜREŞÇİ YOK DİYEBİLİRİZ

 

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali haftası boyunca esnafın yoğun bir şekilde mesai yaptığını belirten Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, güreşler boyunca yaşanan hareketlilikten en iyi şekilde yararlandıklarını dile getirdi. Dinar, 656'ncı Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin son yıllarda düzenlenen en heyecanlı güreşlere ev sahipliği yaptığını ifade ederek, "Son yıllarda düzenlenen en güzel Kırkpınar'lardan bir tanesini geride bıraktık. Organizasyon çok iyiydi ve çok heyecanlıydı. Bize güreşi sevdiren bir 656'ncı Kırkpınar oldu. Unuttuğumuz güreş oyunlarını bu defa heyecanla izledik. Puanla yenen güreşçi yok diyebiliriz” dedi.

 

2 TONUN ÜZERİNDE CİĞER SATILDI

 

Herkes Er Meydan'ında hünerlerini gösterdiğini ifade eden Bahri Dinar, “Kırkpınar'a ilgi daha da fazlalaştı. Bu Kırkpınar'dan sonra bir bu kadar güreşçi ve güreş sevdalısının seneye Edirne'ye geleceğini düşünüyorum. Bu da biz esnaf ve Edirne için ayrı bir gurur kaynağı olacak. Kalabalık olur da ciğerciler iş yapmaz mı? Edirne denilince akla Selimiye, Kırkpınar yemek denilince de akla ciğer geliyor. Bizler işlerimizden memnunuz. Bu güzel organizasyondan para kazandık. Kırkpınar boyunca Edirne genelinde 2 tonun üzerinde ciğer satılmıştır. Bu doğal bir şey. Edirne hareketliydi ve bizim açımızdan Kırkpınar çok güzel geçti" diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT