249 şehidin anısına 249 fidan toprakla buluştu

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 249 kişi için 249 fidan dikildi. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen fidan dikiminde konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan

GÜNDEM 16.07.2017 16:25:00 0
249 şehidin anısına 249 fidan toprakla buluştu

KATILIM YOĞUN OLDU

 

15 Temmuz Şehitleri Ormanı Fidan Dikim Törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Müftüsü İsmail İpek, Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen fidan dikimi programı Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.

 

249 ŞEHİDİMİZ İÇİN 249 FİDAN DİKTİK

 

Fidan dikimi programında konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "15 Temmuzu anmak ve unutturmamak amacıyla 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturmaya karar verdik. Bugün 249 şehidimizin anısına 249 fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar hiç bir zaman için esaret altına girmemiş bir millet olarak 15 Temmuzda bunu bir kez daha kanıtladık. Halkımız hainleri ve teröristleri bertaraf ederek bunu bir kez daha gösterdi” dedi.

 

RAHMET VE MİNNETLE ANDI

 

Ceylan konuşmasının sonunda ise, “Bize bu günleri yaşatan; tankların, silahların önünde duran vatandaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyorum. Tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayattaki gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Vali Mehmet Ceylan ve protokol üyelerinin fidan dikimi gerçekleştirmesi ile tören son buldu.

 

Haber / Celal KARAKURT