'Kahramanlıkları bizim varlık sebebimizdir'

Vali Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 1. Yıl Dönümü'nde, Süleymanpaşa İlçemizde bulunan Köşk Restaurant'ta düzenlenen akÅ?

GÜNDEM 16.07.2017 16:21:00 0

YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

 

Yemeğe Vali Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Caylan’ın yanı sıra, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ahmet Yavuz, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcıları, 11 İlçe Kaymakamı, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı. 

 

BUNDAN DAHA BÜYÜK BİR FEDAKARLIK YOKTUR

 

Kur’an tilavetinin okunmasının ardından başlayan yemek, Sinem Koşan’ın 15 Temmuz Şehitleri anısına şiir okuması ve ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu’nun konuşması ile devam etti. Yemekte konuşan Vali Mehmet Ceylan, “Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için toprağa verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir maddi karşılığı olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur” dedi.

 

CANLARINI FEDA ETTİLER

 

Sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz diyerek konuşmasını sürdüren Vali Ceylan, “Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar çocuklarımız güzel sabahlara uyansın, Ramazan’da kandiller yansın, kubbelerimiz Allah kelamıyla inlesin diye canlarını feda ettiler. Onlar Selimiye’de, Süleymaniye’de, Diyarbakır Ulu Camii’nde bayram sabahları hiç eksik olmasın diye şehit oldular” diye konuştu.

 

TARİHİMİZİN ÖLÜMSÜZ SEMBOLLERİDİR

 

Vali Mehmet Ceylan konuşmasının devamında ise, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizim istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Kahramanmaraş’ı Sütçü İmam’dan, İstanbul’un fethini Ulubatlı Hasan’dan ayrı düşünebilir miyiz? Çanakkale’yi Seyit Onbaşı’nın cesaretini anlatmadan yahut Gazi Mustafa Kemal’i anmadan anlatabilir miyiz? Kurtuluş Savaşımızın her bir cephesi şehit ve gazilerimizin hikâyeleriyle bezeli değil midir? Ne mutlu bize ki yüz yıl önceki yüksek ve karakterli ruh ne ise hala bu memleketin çocukları sancak yere düşmesin diye, bu topraklar bize hep vatan kalsın diye aynı ruhu ortaya koymaktadır” dedi.

 

ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN

 

Tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Vali Ceylan, “Bu ruh, milli irademizi çalmak isteyen, uğruna binlerce şehit verdiğimiz cumhuriyetimizin içini boşaltmak isteyen, fetullahçı terör örgütünün militanları karşısında da bizi muvaffak etmiştir. Türk milleti’nin bu yüksek ve karakterli ruhunu yanına almayan hiçbir yapının bu topraklarda barınamayacağını tüm dünya 15 Temmuz akşamı bir kez daha görmüştür. Bu duygu ve düşüncelerle, buradan bir kez daha Doğu ve Güneydoğu Bölgemizde, El-Bab’ta, Kıbrıs’ta, Kore’de ve 15 Temmuz’da milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için canlarını feda eden bir gül bahçesine girercesine kara toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla yâd ediyorum. Vatanımızı, istiklalimizi, birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan, bu kutlu mücadele sırasında yaralanan tüm gazilerimize de şükranlarımı ifade ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına da tekrar sabırlar diliyorum. Allah hepsinden razı olsun.  Allah’a emanet olun, saygılarımla” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN