Engelsiz taksi ile engeller aşılıyor

Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER), 2017 yılının ilk 6 aylık verilerini açıkladı. Engelsiz taksi ile2017 yılının ilk 6 ayında 2 bin 301 kez engelli vatandaşlara hizmet edildiği ifade edildi.

GÜNDEM 12.07.2017 21:12:00 0
Engelsiz taksi ile engeller aşılıyor

İLK 6 AYLIK VERİLER AÇIKLANDI

 

Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) tarafından 2017 yılının ilk 6 aylık verileri açıklandı. Çeşitli organizasyonlarla engelli vatandaşları bir araya getiren Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi düzenlediği piknik organizasyonlarında 140 engelli vatandaşa güzel anlar yaşatmayı başarırken 16 kişilik Engelsiz Yaşam Korosu ile de konser çalışmalarına devam etti.

 

DESTEK OLUYOR

 

İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarında ihtiyaçlarının karşılanmasında SEKOMER aracılığı ile öncülük eden Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, 50 aileye erzak yardımı, 52 aileye düzenli sıcak yemek ve 12 vatandaşa da engelli sandalyesi ve medikal malzeme temin ederek destek oldu.

 

MERKEZ BAŞARILI İŞLER GERÇEKLEŞTİRİYOR

 

Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi’nin 6 aylık performansını değerlendiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri bütün engelleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezimiz bu konuda oldukça başarılı işler gerçekleştiriyor. 6 aylık performans değerlendirme raporu da bunun en güzel belgesi” diye konuştu.

 

HİZMET ARTARAK DEVAM EDECEK

 

Hizmetlerin artarak devam edeceğinin altını çizen Başkan Eşkinat; “Biz yaklaşık 200 bin nüfusa sahip büyük bir aileyiz. Engelli vatandaşlarımız en az engelsiz vatandaşlarımız kadar tüm hizmetlerimizden yararlanması gerek. Toplum olarak bir bütün, bir birlik oluşturma amacındayız. Sıfırdan başlayıp kurduğumuz Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ile hizmette fark yaratıp diğer belediyelere örnek olduk. Hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT