Su yetersizliği problemi çözüldü

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çorlu Önerler Mahallesinin su yetersizliği problemi çözüldü.

GÜNDEM 12.07.2017 21:10:00 0
Su yetersizliği problemi çözüldü

SU İHTİYACI RAHATLIKLA KARŞILANACAK

 

Yaz aylarının gelmesi ve su kullanımın yoğunlaşmasıyla beraber Önerler Mahallesinde yaşanan su sıkıntısına TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından giderildi. TESKİ Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından Önerler Mahallesinde yeni derin içme suyu sondaj kuyusu açıldı. Açılan kuyu sayesinde, mahallenin ihtiyacı olan içme suyu temin edilmiş oldu. Mevcut içme suyu deposuna iletilen suyun, bölgenin su ihtiyacını rahatlıkla karşıladığı belirtildi.

 

ŞEBEKE SUYUNU TASARRUFLU KULLANALIM

 

Bölgenin su sıkıntısının çözüldüğünü belirterek, abonelerden bazı ricalarda bulunan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “Yetersiz kalan su kuyumuzun debisi 12lt/sn idi. Yeni açılan su kuyumuzun debisi 15 litre/sn'dir. Şu anda toplamda 25 litre/sn ile Önerler Mahallesine su vermekteyiz. Fakat oldukça yoğun havuz kullanımı ve bahçe sulamaları yapıldığı için, açılan bu kuyu da yetersiz kalabilir. Lütfen şebeke suyunu tasarruflu kullanalım" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ