Çerkezköy'e ve kuruma yakışmıyor!

Altı yol kavşağı karşısında bulunan askeri lojmanlardan dördünün ruhsatsız olduğunun belgelenmesinin ardından Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkım işlemle

GÜNDEM 11.07.2017 22:17:00 0
Çerkezköy

6'SINDAN 4'Ü YIKILDI

 

3.Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait askeri lojmanlar içinde bulunan 6 binadan dördünün ruhsatsız olduğu Çerkezköy Belediyesi tarafından belgelendikten sonra Fen İşleri Müdürlüğü tarafından boş durumda olan binalar için yıkım kararı verilmişti. GAZDAŞ, TREDAŞ, TELEKOM ekiplerinin lojman içi ve çevresinde yaptıkları çalışmaların ardından Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak yıkım işlemlerini 3 Nisan'da başlatarak ruhsatı bulunmayan 4 binayı yıkmıştı.

 

BELEDİYE'NİN TEKLİFİNE YANIT VERİLMEDİ

 

Yıkım işlemleri tamamlanan önceki 4 bina hakkında risk oluşturduğu kanısına varılarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından onay alınarak yıkılan binalardan kalan 2'si için bakanlığın 12 milyon TL istediği bilinirken, daha sonraki görüşmelerde bu bedelin 16 milyon TL olduğu Milli Savunma Bakanlığı tarafından Çerkezköy Belediyesi'ne iletilmişti. Çerkezköy Belediyesi'nin ''6 milyon TL'lik iş ile 48 daire yapalım'' teklifine olumlu yanıt vermeyen bakanlık, kullanılmayan metruk binaların yıkım işi için de izin vermiyor.

 

BAKANLIK ADETA GÖZ YUMUYOR

 

Hazine alanı olan eski askeri lojmanların bulunduğu alan Milli Savunma Bakanlığı'na süresiz tahsisli olsa da lojmanlarda 7/24 Mehmetçik nöbet tutsa da sadece birkaç aile orada konaklıyor. Metruk bina pozisyonunda bulunan eski askeri lojmanların hemen yanında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımı başlanan ''Kent Park'' projesi devam ederken, lojmanların parkın tam ortasında kalmasına göz yumuluyor.

 

BELEDİYE LOJMAN DUVARLARINI YIKACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bugün Altı yol kavşağında kavşak genişletme çalışmalarına başlayacak. Askeri lojmanlardan alınan alanın bir kısmını da kapsayacak olan proje kapsamında lojman duvarlarının bir bölümü yıkılacak.

 

PROJE HEBA MI OLACAK?

 

Kent Park projesinin mevcut pazar yerine kadar uzanan kısmının tamamlanmasının ardından alanın devir teslimini yapmayan Milli Savunma Bakanlığı, projenin heba olmasına göz yummuş görünüyor. Sanayi kenti olan Çerkezköy'ün az da olsa nefes almasını sağlayacak olan Kent Park projesi ile yeşil alan varlığı arttırılarak vatandaşların aileleriyle birlikte gönül rahatlığıyla gezebileceği bir proje olan Kent Park projesi aynı zamanda Trakya'nın en büyük park projesi olmaya aday görünüyor.

 

BELEDİYE DEPREME DAYANIKSIZDIR KARTINI ÇEKECEK

 

İlçe için ihtiyaç durumunda bulunan projenin ilerlemesi ve yapım işlerinin tamamlanması durumunda, Milli Savunma Bakanlığı alanın ve binaların devir teslimi noktasında geri adım atmaz ise, o metruk binalar projenin tam da ortasında kalacak. Hazine malı olmasına rağmen bakanlığa tahsisli alan için bakanlığın ilginç talepleri bulunuyor. Öyle ki belediye ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık arasında yapılan son pazarlıkların ardından bakanlığın mevcut kullanılan subay lojmanlarında, kendi istediği proje doğrultusunda lojman yapılması şartını masaya koyduğu elde edilen bilgiler arasında. Ruhsatı bulunmasına rağmen risk ve deprem analizleri yapılıp yapılmadığı bilinmeyen eski askeri lojmanların yıkım kararı için Çerkezköy Belediyesi'nin son olarak ''depreme dayanıksızdır'' kozunu kullanılacağı tahmin ediliyor.

 

Haber / Celal KARAKURT