TREDAŞ sayesinde ilk kez dalış yaptılar

Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yurt ve Sevgi Evlerinde kalan 20 çocuğa, Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) sponsorluğunda, 'Enerjimiz Çocuklarımız İçin" sloganıyla  dalış eğiti

GÜNDEM 10.07.2017 20:59:00 0
TREDAŞ sayesinde ilk kez dalış yaptılar

HOŞ VAKİT GEÇİRDİLER

 

Tekirdağ Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Bekir Bozkurt, sevgi evlerinde kalan çocuklar ile 5 personelin dalış teknikleri konusunda eğitim aldıklarını ifade ederek, “Çocuklarımız su altıyla tanıştılar. Böyle etkinliklerin çocuklarımızda farkındalık oluşturduğunu, çocuklarımızı bilinçlendirdiğini ve hoşça vakit geçirdiklerine inanıyorum" açıklamasında bulundu.

 

TOPLUMDAN AYRI OLMADIKLARINI HİSSETTİRMİŞ OLDUK

 

Yürüyen Ayaklar Seyahat Blogu Başkanı Uğur Şimşekkaya, limanda yaptığı açıklamada, TREDAŞ'ın desteğiyle 'Enerjimiz Çocuklar İçin' sloganıyla başlattıkları etkinlikte çocukların hayatlarında ilk defa denizin altıyla tanıştığını belirterek, “Çocuklarımıza yeni farkındalıklar sağlayalım istedik. TREDAŞ bizim bu düşüncemizi destekledi. Çocuklarımıza sağladığımız bu etkinlikle onların toplumdan ayrı olmadıklarını, hepimizin çocukları olduklarını hissettirmiş oluruz" dedi.

 

İLK KEZ DALIŞ YAPTIK

 

Dalış eğitimiyle yeni bilgiler öğrendiklerini belirten Sevgi evinde kalan Mükerrem Medine Bostan, “Eğitim çok güzel geçti. Her şey belgesellerdeki gibiydi. Eğitimin ardından bir anda kendimizi derinliklerde bulduk. Aramızda korkanlar da oldu tabii ki ama dalmak çok rahatlatıcı bir etkinlik. Eğitime katılan tüm arkadaşlarım hayatında ilk kez dalış gerçekleştirdi” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ