Hunharca katledilmeleri vicdanları kanattı

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli anne ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesine ilişkin açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Ça

GÜNDEM 9.07.2017 18:57:00 0
Hunharca katledilmeleri vicdanları kanattı

PROVOKASYONLARA GELMEYECEKTİR

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada, “Suriyeli 9 aylık hamile Emani El- Rahmun'un tecavüz edilerek 10 aylık oğlu ve doğmamış bebeği ile birlikte hunharca katledilmesi vicdanları kanattı. Yazılı ve görsel medyada son günlerde Suriyeli mültecilerle ilgili abartılı haber ve söylemler yer alıyor. Toplum, huzurunu bozmaya, kin ve nefreti körüklemeye matuf olduğunun bilincindedir ve provokasyonlara gelmeyecektir” dedi.

 

SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

 

Çalışkan süreci yakından takip ettiklerini ifade ederek, “İnsanlık tarihinin en acımasız katliamlarından birinin yaşandığı komşumuz Suriye'den bombalardan kaçarak ülkemize sığınan zor durumdaki kardeşlerimize ülkemizin her köşesinde Balkanlardan ve Kafkaslardan gelenlere nasıl kol kanat gerildiyse, şimdi de aynı şekilde bu 'aziz millet' onları kucaklayacaktır. Bu saldırının mağdurlarının yanında yer alarak faillerinin cezalandırılması sürecini takip etmekteyiz” diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ