Bir gününü Edirne'ye ayıranlar çok şey kazanır

Sınır kapılarından giriş yapan ancak kenti gezmeden, görmeden giden Avrupalı Türkleri, şehirleri de gezmeleri tavsiyelerde bulunan Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu,  "Turi

GÜNDEM 9.07.2017 18:53:00 0
Bir gününü Edirne

EDİRNE BİR DURAKLAMA NOKTASIDIR

 

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, esnafın Avrupa’da yaşayan Türkleri Edirne’de ağırlamak istediklerini ifade ederek, “sınırdan girenlerin büyük kısmı kente girmeden çevre yolundan gidiyor. Edirne teğet geçilecek bir şehir değildir ve bu yüzden yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının memleketlerine gitmeden kadim kenti ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Turizm şehri Edirne, bir duraklama noktasıdır. Osmanlı’ya yüzyıla yakın başkentlik yapmış, sınırların, nehirlerin, medeniyetlerin, barışın buluşma noktası Edirne’den Türkiye’ye giriş yapan vatandaşlarımız ve turistler için Edirne, sadece temel ihtiyaçların karşılandığı bir yer olarak görülmemelidir” diye konuştu.

 

"YEMEĞİNİ TADIN, MÜZELERİ GEZİN" 

 

Geliş ya da dönüş planlarında bir günü Edirne’ye ayırmakla çok şey kazanacaklarını tavsiye ettiği Türk vatandaşlarına seslenen Bacıoğlu, “Edirne’de şehir merkezinin tarihi, turistik, doğal dokusunu yaşamadan, pansiyondan beş yıldızlı oteline kadar konaklamadan, yiyecek içecek kültürümüzü tatmadan, birbirinden özel ve renkli ürünlerden alışveriş yapmadan ve önemli tarihi ve kültürel eserlerimizi, müzeleri gezmeden gitmemeleri gerekir diye düşünüyoruz. Özellikle yurt dışında yaşayan ve yaz tatilini Türkiye’de geçirecek vatandaşlarımızın bir yol üstü durağı olmaktan öte ama bir o kadar da yol rotası üstünde kolay noktada olan serhat şehri Edirne’ye yol planlamalarını yaparken, bir gün fazladan ayırmalarının yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

"DİKKAT ÇEKMEK İÇİN PANOLAR ASILACAK"

 

Bülent Bacıoğlu, dernek olarak Edirne kent merkezine dikkati çekmek amacıyla, yol üzerine ‘Görmeden geçme’, ‘Yaşamadan geçme’, ‘Edirne’de olmak eğlencelidir’, ‘Burada olmalısın’, ‘Edirne alışverişin en renklisi burada’, ‘Suların, kültürlerin, sınırların, dinlerin, barışın buluştuğu şehir’ yazılı panoların asılacağını ifade etti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN