Kırkpınar'a özgü objelerle sergi açtı

656. Tarihi Kırkpınar Kültür Etkinlikleri Haftası öncesinde iş yerine Kırkpınar'a özgü objelerden oluşan bir sergi açan Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri D

GÜNDEM 9.07.2017 18:48:00 0
Kırkpınar

KIRKPINAR DÜNYANIN EN BÜYÜK ORGANİZASYONLARINDAN BİRİ

 

Ciğer yemeye gelen vatandaşlar, kıspet, yağ ibriği, davul, zurna, ağa tespihi ve kıyafetinin yer aldığı sergiyi de dolaşıyor. Kırkpınar'ın yağlı güreşlerin olimpiyatı olduğunu ve 656 yıldır devam ettiğini belirten Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, “Kırkpınar'a ait öğelerin hem Edirneliler hem de kente gelen misafirler tarafından tanınması için bu tarz sergilere ihtiyaç var. 6 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz sergimizi ziyaretçilerimizin izlenimine bu yıl da sunduk. KırkpınarEdirne ve Türkiye için dünyaca bilinen bir festival. Herkesi Edirne'ye davet ediyoruz. Kırkpınar'ın dünyanın en büyük organizasyonlarından biri. Tabii esnafın can suyu olan Kırkpınar çok yakında başlıyor” dedi.

 

HERKES EV VE İŞ YERİNE KIRKPINAR’A AİT BİR ÖGE ASSIN

 

Esnaf olarak Edirne'ye gelen ziyaretçilere Kırkpınar'ı ve Kırkpınar'a ait öğeleri göstermek için sergi açtıklarını sözlerine ekleyen Dindar, “Bunu geleneksel olarak bunu yapıyoruz. Sergimizde kıspet, ağa tespihi, ağa kıyafeti, zurna, davul ve yağ ibriği gibi malzemelerimiz var. Kırkpınar'ı en iyi şekilde tanıtmak için çalışıyoruz. Kırkpınar için sadece Edirne Belediyesinin değil herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Tüm esnafımıza ve Edirneli vatandaşlarımıza evleri ve iş yerlerine Kırkpınar'a ait bir öğe asmasını öneriyorum. Bu yıla özel 50 bin tane de Kırkpınar araba parfümü hazırlattık. Bunları da gelen ziyaretçilerimize hediye edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Celal KARAKURT