Süleymanpaşa Belediyesi Macar öğrencileri ağırladı

Süleymanpaşa Belediyesi, özel bir eğitim kurumunun misafiri olarak Tekirdağ'da bulunan Macaristan'ın Kecskemet kentinden gelen öğrencileri Müzik Teknolojileri Müzesi ve Değirmenaltı Ahmet Erensoy Gençli

GÜNDEM 7.07.2017 20:34:00 0
Süleymanpaşa Belediyesi Macar öğrencileri ağırladı

ZİYARETE RENT KATTILAR

 

Macaristan’ın Kecskemet kentinden Tekirdağ’a gelen öğrenciler Süleymanpaşa Belediyesi Çalgı Yapım Atölyesi’nde inşa edilen çeşitli enstrümanların sergilendiği Müzik Teknolojileri Müzesi’ni ziyaret ettiler. Yaşları 10 ila 17 arası olan Macar ve Tekirdağlı öğrencilere müzedeki müzik aletleri ile ilgili bilgiler verildi. Yaklaşık 2 saat boyunca Türk ve Macaristan müzikleri üzerine sohbet eden öğrenciler, flüt ve ney dinletisi eşliğinde keyifli vakit geçirdiler. Macar gençler kendi dillerinde şarkılar söyleyerek ziyarete renk kattılar.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

 

Süleymanpaşa’nın kardeş kenti olan Kecskemet’ten gelen öğrencilerin bir sonraki durağı ise Süleymanpaşa Belediyesinin Değirmenaltı Mahallesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde hizmete açtığı ve sayısız etkinliğe ev sahipliği yaparak kentin sahne ihtiyacını karşılayan Alternatif Sahne oldu. Macar ve Türk öğrenciler ile aileleri Alternatif Sahne’de gerçekleştirilen Karaoke Partisi ile adeta eğlenceye doydu. 2 saatten fazla süren partide öğrenciler kendi dillerinde ve İngilizce şarkıları seslendirerek gönüllerince eğlendiler. Gecenin sonunda çocukların aileleri de sahneye gelerek karaoke keyfine ortak oldu.

 

BELEDİYE YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Macar ve Türk öğrenciler ile aileleri, iki farklı etkinlikle kendilerine ev sahipliği yapan Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür etti.

 

Haber / Gökhan TEKER