Sağlıksız borular yenilendi

Süleymanpaşa ilçesindeki mevcut içme suyu borularında yapılan değişim ile Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından yapılan açıklamada, sağlıksız ve

GÜNDEM 7.07.2017 20:33:00 0
Sağlıksız borular yenilendi

ABONELERİMİZ OLUMSUZ ETKİLENMEKTEDİR

 

TESKİ tarafından yapılan açıklamada, “Süleymanpaşa ilçesinde mevcut içme suyu borularında "Asbest, PVC, HDPE, Pik Demir Boru" cinsleri bulunmaktadır. Mevcut içme suyu şebekesi yıllar öncesinde peyderpey döşenmiş olup, elimizde sağlıklı bir altyapı verisi bulunmamaktadır. Bazı noktalarda sık sık arıza meydana gelmekte ve su kesintilerine sebebiyet vermektedir. Bu durum karşısında abonelerimiz olumsuz etkilenmektedir. Arıza ve yenileme çalışmalarında karşımıza çıkan boru kesitlerinde bazı noktalarda hattın içinin yüzde 80'e kadar pas ve kum ile dolduğu ve bu kesitlerin dolmasından dolayı boru içinde basınç oluşarak arıza meydana geldiği tespit edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

ÖRNEK İL UNVANIMIZI KORUMAYA DEVAM EDİYORUZ

 

Bugüne kadar 60 kilometre hat imalatının yapıldığının ifade edildiği açıklamada, “Gerek arıza veren noktaların değiştirilmesi, gerek kum gibi maddelerle içi dolu hatların yenilenmesi, gerek Asbest, PVC, HDPE, Pik Demir Boruların değiştirilmesi için TESKİ tarafından 'Süleymanpaşa İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu İnşaatı' işi ihalesi yapılmış ve bugüne kadar yaklaşık 60 kilometre hat imalatı yapılmıştır. Sağlıksız asbest borular ve sık patlayan hatların dayanıklı, sağlıklı ve 100 yıla kadar ömrü olan Borular ile değiştirildi. Bu sayede kangren noktalar değiştirilmiş olacak ve sağlıklı içme suyu hatlarına kavuşulmuş olacaktır. TESKİ olarak içme suyu kalitesindeki örnek il unvanımızı korumaya devam ediyoruz" denildi.

 

Haber / Rüşa ELMA