Bunu fareler değil maalesef insanlar yaptı!

Karaağaç Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan Türk Telekom'a ait yaklaşık 100 metrelik kabloyu çalan hırsız ya da hırsızlar 5 binin üzerinde aboneyi hem internetsiz hem de telefonsuz bıraktı.

GÜNDEM 6.07.2017 21:15:00 0
Bunu fareler değil maalesef insanlar yaptı!

100 METRELİK KABLOYU ÇALDILAR

 

Alınan bilgiye göre önceki akşam saat 23.00 sularında Karaağaç Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerine gelen ve kaç kişi oldukları henüz bilinmeyen hırsızlar, Türk Telekom’a ait yaklaşık 100 metrelik kabloyu çalarak kayıplara karıştılar. Cadde üzerinde bulunan rögar kapanını kaldırarak içeri giren hırsızlar parça parça kestikleri kabloları bir kamyonete yükleyerek olay yerinden uzaklaşmaları kameralara yansıdığı ifade edildi. 

 

ONARIM ÇALIŞMALARI ÖNCEKİ GECE BAŞLADI

 

Yaklaşık 100 metrelik kablonun çalınmasının ardından internet, telefon ve data hattının alt yapısında 10 bin TL’nin üzerinde zarar meydana gelirken, Karaağaç Mahallesi ile Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 5 bin abonenin mağdur olduğu öğrenildi. Olayın ardından vatandaşlar Türk Telekom’u arayarak internet ve telefonların çalışmadığını belirtirken, Telekom’a ait üç ekip önceki gece saatlerinde onarım çalışmalarına başladı.

 

BUGÜN SABAH SAATLERİNDE HİZMET SAĞLIKLI ŞEKİLDE VERİLECEK

 

Önceki gece başlayan çalışmalar dün de devam ederken, tek tek onarımı yapılan kablolar bağlanarak peyder pey abonelere bağlantı verileceği bilgisi paylaşıldı. 5 bin kişinin mağdur olduğu hırsızlığın ardından devam eden onarım çalışmalarının bu sabah (Cuma) tamamlanacağı ve tüm abonelere internet ve iletişim hizmetinin sağlıklı bir şekilde verileceği öğrenildi.

 

Haber / Celal KARAKURT