Çiftçilerin endişelenmesine gerek yok

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili ve Tarım komisyonu üyesi Metin Akgün hububat piyasası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye Toprak Mahsulleri ofisi Haziran ayında emanet alıma başlamış olup bu güne

SİYASET 6.07.2017 21:06:00 0
Çiftçilerin endişelenmesine gerek yok

TMO 40 BİN TON ÜRÜN ALMAYA DEVAM EDİYOR

 

Hububat hasatının 15 Mayıs tarihi itibariyle başladığını ve şu an itibariyle hububat hasatının Türkiye genelinde yüzde 35 seviyesinde olduğunu ifade eden Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, “Türkiye geneli buğday piyasa fiyatları ekmeklik buğdayda 800-1.100 TL/ton arasındadır. Türkiye Toprak Mahsulleri ofisi Haziran ayında emanet alıma başlamış olup bu güne kadar 165 bin ton buğday alımı gerçekleştirerek Türkiye genelinde 1.160 bin ton randevu vermiştir. Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisi günde 40 bin ton ürün almaya devam etmektedir” dedi.

 

YÜZDE 30 AVANS VERİLMEKTEDİR

 

Trakya genelinde hasatın şuanda yüzde yüzde 55 seviyesinde olduğunu sözlerine ekleyen Akgün, “Sanayici ve tüccarın isteksiz davranması, rekoltenin yüksek olması, yöresel kalite sorununun yaşanması nedenleriyle fiyatlarda gevşeme yaşanmıştır. Gümrük vergisinin düşürülmesi buğday alımlarını etkilemeyecektir. Trakya borsalarında şu andaki hububat alım fiyatı 900 TL civarlarında. Trakya’da 60 bin ton ekmeklik buğday almış ve 600 bin ton buğday için randevu verilmiştir. Çiftçilerimizin ürünleri emanet alımlarında depo kirası alınmamaktadır ve ürünlerinin karşılığında çiftçilerimize yüzde 30 avans verilmektedir” diye konuştu.

 

ÇİFTÇİLERİMİZİN HERHANGİ BİR ENDİŞEYE KAPILMASINA GEREK YOK

 

Milletvekili Metin Akgün açıklamalarının sonunda ise, “çiftçilerimiz hiç bir şekilde mağdur edilmeyecektir. Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri bölgemizde çalışmalarına devam ediyor. Ancak toprak mahsulleri ofisinin bu kadar gayretlerinin dışında çiftçilerimizin de tarlasına çok iyi bakması, ilaçlamalarını zamanında yapması ve toprağını genç ve yeni tohumla buluşturması da ürünün kalitesi ve verimin yüksek olması açısından önemli faktörlerdendir. Fiyat konusunda gerekli açıklama kamuoyuna bir kaç gün içerisinde yetkililerimiz tarafından yapılacak olup çiftçilerimiz herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yok” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Celal KARAKURT