Takım Yükseldikçe Şehir Yükselecek

1911 Çerkezköyspor Başkanı Uğur Erem bu sezon mücadele edecekleri Bölgesel Amatör Lig'in sabiti ve seyyarı ile esnafa da önemli katkıları olacağını söyledi. Kulübün kalkınmasının şe

SPOR 6.07.2017 10:33:00 0
Takım Yükseldikçe Şehir Yükselecek

1911 Çerkezköyspor Kulübü’nün yeni başkanı Uğur Erem sporun içinden gelen ve sivil toplumun içinde yer alan bir kişi olarak konuya sadece sporun futbol dalında edinilen veya edinilecek başarılar ile sınırlayarak bakmıyor. Erem’e göre de 1911 Çerkezköyspor’un gerek bu sezon mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lig gerekse önüne hedef olarak koyduğu ilk basamağı 3’ncü Lig olan profesyonel ligler ilçenin gelişmesinde önemli etkenler olacak.

KENTLEŞMEYİ ÜNİVERSİTE VE FUTBOL KULÜBÜNE BORÇLULAR

Zaten Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Samsun, Trabzon gibi illerde yaşanan kentleşme süreçleri  incelendiğinde seçeneklerden birinin üniversite diğerinin futbol takımı olduğu görülür. İyi de başta Çerkezköy esnafı olmak üzere Çerkezköylü bunun ne kadar farkında? Başkan Erem o sorunun yanıtını gerçekçi şekilde verdi:

KAMPANYALAR DÜZENLEYECEĞİZ

“Esnaf 1911 Çerkezköyspor’un Bölgesel Amatör Lig’de, şayet yükselirsek 3’ncü Lig’de ve profesyonel liglerde kente olacak katkısının çok da farkında değil. Esnafımızın kulüpten, bugünkü konumundan ve öneminden haberi, bilgisi olması için elimizden gelen her türlü kampanyayı düzenleyeceğiz. İlçemiz yerel basınına da bu konuda çok büyük görev düştüğünü savunuyorum.

HER İÇ SAHA MAÇIMIZ ESNAFI KALKINDIRACAK

Bu sezon mücadele edeceğimiz BAL deplasmanlı bir lig. İç saha maçlarımızda konuğumuz olarak gelecek takımlar bu kentin esnafına çok büyük katkı sağlayacak. Rakiplerimizin çoğu bir gün öncesinden gelip otellerimizde konaklayacak. Rakibin taraftarı maç gerekçesiyle gelmişken şehri gezecek, günlük temel ihtiyaçlarını karşılayacak. Her iç saha maçı sadece yerleşik esnafı değil seyyar satıcılıktan geçimini sağlayan esnafın da işlerini arttıracak.”

ÖNCELİKLİ GÜNDEM TEKNİK HEYET VE TAKIM OLUŞUMU

İçinde bulunduğumuz süreçte zamanın da darlığından ötürü teknik heyet ve takım kurgusuna yoğunlaştıklarını, bu sürecin tamamlanmasının hemen ardından gerek esnafa gerekse sanayi kuruluşlarına yönelik ziyaretlere başlayacaklarını belirten Başkan Uğur Erem şöyle devam etti:

ÇERKEZKÖY’DE YAŞAYAN HERKES ÇERKEZKÖYLÜ’DÜR

“Biz yeni yönetimi oluştururken aldığımız karar gereği yelpazeyi çok geriş tuttuk. Altını çizerek söylüyorum: Çerkezköylü olma bilincini merkeze koyduk. Bu memlekette yaşayan, emek veren, havasını suyunu toprağını kullanan herkes Çerkezköylü’dür. Çerkezköylü olmak sadece Çerkezköy’de doğmak demek değildir. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Yönetimimizin bu bilinçle oluşması nedeniyle bütün herkesin de kulübe sahip çıkacağını düşünüyorum. 1911 Çerkezköyspor sadece bir spor kulübünden ibaret değil. Kulübümüz hiçbir şekilde ayırım gözetmeksizin tüm Çerkezköylüler’in ortak hedefte bir araya geldiği, siyaset üstü bir oluşumdur.

ÇOK RENKLİ BİR YÖNETİM

1911 Çerkezköyspor’da bu dönem hayli renkli bir yönetim kurulu oluşturuldu. Kemal Gümüş, Yaşar Akyüzlü, Sebahattin Çolakoğlu, Hasan Pektaş, Gökhan Biber, Sunay Çavuşoğlu, Kuntay Şahin Özkan, Uğur Can Avcılar, Muzaffer Savaş, Yıldırım Avcı, Yakup Cin, İbrahim Çapalı,Ramazan Güneşlioğlu, Rıdvan Küçük’ten oluşan yönetim bir süre önce kendi arasında görev dağılımı da yapmıştı.

ÇOLAKOĞLU GENEL KAPTAN

Çerkezköy’de Turkcell Bayii olarak hizmet veren Mavi İletişim firmasının sahibi Sebahattin Çolakoğlu bu dönem yönetimde hem genel kaptanlığı hem futbol şube sorumluluğunu üstlendi. Çolakoğlu, Başkan Erem ve Muzaffer Savaş ile birlikte bu dönemin transfer komitesinde de yer aldı. Futbola olan ilgi ve merakı 1911 Çerkezköyspor ile sınırlı değil. Trabzonspor’a da özel bir sempatisi var.

BİBER ORGANİZASYON SORUMLUSU

Bu dönem yönetimde organizasyon sorumluluğunu üstlenen Gökhan Biber’i Çerkezköylüler, GRT Reklam firmasıyla biliyor. Biber yönetimde işiyle örtüşen bir görev üstlenirken konusundaki deneyimi kulübe de yansıtacağı öngörülüyor. Gökhan Biber, Rizeli.

AKREDİTASYON ÇAVUŞOĞLU’NDAN SORULACAK

Turkuaz Etüt Merkezi’nin sahibi Sunay Çavuşoğlu’nun yönetimde bu dönemki görevi akreditasyon sorumluluğu. Balkan Türkleri Birliği’ne yönelik çalışmaları ile de biliniyor. Takımın sıkı bir takipçisi, geçen sezon çok sayıda maçta tribündeki yerini aldı.

GÜNEŞLİOĞLU İCRADA YOK

Güneş İnşaat’ın sahibi Ramazan Güneşlioğlu yönetim kurulunda görev aldı ancak icra heyetinde görev üstlenmedi. Çerkezköy’de Sun ValleySarayları’nı da inşa eden Ramazan Güneşlioğlu kulübe sürekli destek oldu. İlçede spora desteği 1911 Çerkezköyspor ile sınırlı değil. Geçen yıl Çerkezköy Doğanspor’a da kahvaltı vermişti. Başkan Uğur Erem ile birlikte yönetimin diğer Diyarbakırlısı.

EMLAKÇILARI KÜÇÜK TEMSİL EDECEK

Çerkezköy’ün tanınmış emlak danışmanlarından Rıdvan Küçük kulübe desteğini şimdi yönetici olarak sürdürecek. İcrada görev üstlenmeyip yönetim kurulu üyeliğiyle yetinen Küçük geçtiğimiz sezon takıma Çorlu Gençlerbirliği maçı öncesi Mekan Kafe Bistro’da kahvaltı vermişti.

SANAYİCİLERDEN MADDİ MANEVİ DESTEK TAAHHÜDÜ

Başkan Uğur Erem kulübün mevcut yönetimimizde Veliköy OSB’den sanayici yer aldığını belirtip,“Çerkezköy OSB’deki dostlar da maddi ve manevi desteklerini beyan ettiler ancak işlerinin getirdiği yoğunluktan ötürü yönetimde yer almayacaklar. İki üç arkadaşa teklif götürdük ancak takdir edersiniz ki sanayi yönetimleri, çok zorlu yönetimler” dedi. Kendisinin de Veliköy OSB’nin müteşebbis heyetinde belediye temsilcisi olarak yer aldığını hatırlatan Erem, “Ayda bir kez Vali Bey başkanlığındaki toplantıda ilçemizde sporun gelişmesi için de elimizden gelen katkıyı gösteriyoruz” diye konuştu.

Haber: Celal KARAKURT / Hüseyin GÖKÇELİ