"Adam kale surundan taş alıp bahçeye duvar yapıyor"

Çerkezköy'de seminer veren Bireysel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı Cüneyt Örkmez eğitimin önemini vurgulayarak "Adam kale surundan taş alıp bahçeye duvar yapıyor. Buna eğitimsiz insan denir" dedi.

EĞİTİM 6.07.2017 09:57:00 0

Çerkezköy Esnaf Odası ile Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nce dün Çerkezköy Polis Evi lokalinde Dezavantajlı Grupların Topluma ve Çalışma Hayatına Entegrasyonu Projesi’nin  “Önyargı ve Ayrımcılıkla Mücadele’ konulu semineri gerçekleştirildi. Seminere Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, birçok bürokrat, esnaflar ve basın mensupları katıldı. Seminerde konuşmacı olarak Bireysel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı Cüneyt Örkmez yer aldı. Buradaki konuşmasında eğitimin öneminden bahseden Örkmez, “Eğer kalkınmak ve büyümek istiyorsak kesinlikle eğitimin içinde olmamız gerekir.” dedi ve şunları kaydetti:

“Eğitim deyince biz şunu anlıyoruz; ilkokula, liseye, üniversiteye gitmek. Eğitim sadece örgün eğitimle ilgili bir kavram değildir.Eğitim Avrupa Birliğinin en çok para harcamış olduğu bir konudur.Bu insanlar parasını sokağa atmayacak kadar akıllılar.Onların eğimden anladıkları şey şu; Hayat boyu eğitim. Yani ne diyorlar; Doğdun ölene kadar da gelişim.

Evrende yaşayan canlılar arasında en akıllısı insandır.İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik öğrenen ve gelişen varlık olmasıdır.Öğrenen ve gelişen varlığı eğitim dışında bırakırsanız, size çok büyük bir problem olur.Bugün burada polisevindeyiz ve önlem almak zorundayız, çünkü eğitimsiz insanın ne yapacağı belli olur mu?O zaman eğitime gerçekten çok önem vermemiz gerekiyor. Eğitimi küçümsersek, başka şeylerle övündüğümüz kadar eğitimle övünmezsek o zaman büyük sıkıntılar meydana gelir.Türkiye’nin birçok şehrinde tarihi kalıntılar var ancak birçok insan yaşadığı şehirdeki tarihi güzelliklerden habersiz.Adam kale surundan taş çıkarıyor sırf bahçeye, tarlaya duvar yapmak için.Bunu yapan adam ne diyeceğiz hiçbir şey söylemeyeceğiz. Eğitimsiz insan diyeceğiz.

EĞİTİMSİZ İNSAN BÜYÜK BİR MALİYETTİR

Yolda giderken maksimum hız 80 km levhasını gördüğü halde 120 ile giden adama ne diyeceğiz hiçbir şey demeyeceğiz.Hiç bir şey söylemeye hakkınız yok, tek bir şey söyleyeceğiz eğitimsiz insan, eğitimi hazmedememiş insan. Orada levhayı gördüğü halde 120 ile gidiyorsa eğitimi hazmedememiş insandır.Eğitimsiz insan ülke açısından çok büyük bir maliyettir.  İnsanın bildiğini uygulaması lazım, adam emniyet kemeri takması gerektiğini biliyor ama takmıyor. Yani bu adam okumuş ama neden okumak için okumuş. Gerçek anlamda bir okuma söz konusu değil.”

Örkmez, katılımcıları başkalarına karşı önyargılı olmamaları konusunda da uyardı.

Marmara Haber