Bot yarışlarının şampiyonu Hema Endüstri

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 91'inci yıldönümü münasebetiyle Sütlüce Sahilinde ilki düzenlenen Haliç Dragon Bot Yarışlarının şampiyonu Çerkezköy'den Hema Endüstri takı

GÜNDEM 3.07.2017 20:34:00 0
Bot yarışlarının şampiyonu Hema Endüstri

YARIŞMALARA 33 TAKIM KATILDI

 

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği tarafından bu yıl ilk kez Haliç Dragon Bot yarışları düzenlendi. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 91’inci yıldönümü münasebetiyle Sütlüce Sahilinde ilki düzenlenen yarışmaya Çerkezköy’den de Hema Endüstri takımı katıldı. 4 kategoride 33 takımın katılım gösterdiği Dragon Bot yarışlarına İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte çok sayıda sporcu yakını ve vatandaşlar katıldı.

SPORCULARIN MÜCADELESİ NEFES KESTİ

 

İlk kez düzenlenen yarışmalarda birinci olabilmek için kürek çeken sporcuların mücadelesi nefesleri keserken, dereceye girebilmek için sergiledikleri mücadeleleri renkli görüntüler oluşturdu. Dragon Bot Yarışlarına katılarak açıklamalarda bulunan İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı ve aynı zamanda da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İstanbul Boğazı Belediyeler Birliğinin hedefe İstanbul’un boğazını, denizini temiz tutarak gençlere ve geleceğe bunu sevdirmek istiyoruz. 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramının da hedefi Türkiye’de denizi, deniz sporlarını, denizin varlığını, ülkemiz açısından ne kadar kıymetli olduğunu ve denizlerde ne kadar güçlü olursak ülkemizin o kadar güçlü olacağını anlatmaya yöneliktir” dedi.

 

YARIŞLARI 32 TAKIM İLE START VERDİK

 

Özellikle İstanbul’un boğazını, Haliç’ini, Marmara’sını, Karadeniz’ini sevdirmeye yönelik aktivitelere bu sene birlik olarak girmeye karar verdik diyerek konuşmasını sürdüren Demircan, “Böylelikle geleneksel mekan olan Haliç’te bu yarışları 32 takımla bu sene startını verdik ve yarışmalar tertipledik. Hedefimiz gençliğe su sporlarını ve denizi sevdirmektir. Ayrıca deniz ticaretiyle uğraşmanın bireysel hayatımızla ülkemize ne büyük fırsatlar getirdiğini altını çizmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

 

4 kategoride ve 8 kulvarda yapılan yarışlar ve etkinlikler sporculardan tam not alırken, yarışmayı kazanan takım Çerkezköy’den Hema Endüstri oldu. Haliç Dragon Bot Yarışmaları sonucunda dereceye giren spor takımları madalya ve kupanın yanı sıra para ile ödüllendirildi. Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, şampiyonluğu elde eden takımını kutlayarak, “İstanbul Boğaziçi Belediyeler Birliği Su Sporları Festivali Dragon Bot final yarışında takımımız Hema Endüstri birinci oldu. Takımımız Kupa, Madalya ve 4 bin TL para ödülü ile ödüllendirildi. Şirketimize bu güzel gururu yaşatan takım oyuncularımızı gönülden tebrik ediyoruz. Birlikte daha güçlüyüz” diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT