14 asker zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Geçtiğimiz günlerde Manisa'da meydana gelen ve yüzlerce askerin sağlığını tehlikeye atan besin zehirlenmesi olayına benzer bir vaka da Edirne'deki 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Korgeneral

GÜNDEM 2.07.2017 19:42:00 0
14 asker zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Korgeneral Celalettin Alkoç Kışlası'nda görevli 14 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerin besin zehirlenmesi ya da güneş çarpması nedeniyle rahatsızlanmış olabileceği düşünülüyor.

 

14 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

 

Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde bulunan 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Korgeneral Celalettin Alkoç Kışlası'nde görevli 14 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikayetiyle askerlerden 8'i Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'ne, 6'sı ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından müşahede altında tutulan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

 

BESİN ZEHİRLENMESİNDEN ŞÜPHELENİLİYOR

 

6 askerin zehirlenme şüphesi ile kaldırıldığı Trakya Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, askerlerin besin zehirlenmesi ya da güneş çarpması nedeniyle rahatsızlanmış olabileceğini dile getirerek, yapılacak tahlillerin ardından durumun netleşeceğini söyledi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş ise askerlerde ishal, baş ağrısı, ve karın ağrısı şikayetleri görüldüğünü belirterek, "Askerlerimizin hayati tehlikesi yok. Gerekli tedaviler uygulandı. Taburcu etmeye hazırlanıyoruz. Şu anda besin zehirlenmesi veya güneş çarpması diye tam olarak bir şey söyleyemiyoruz. Gerekli incelemeden sonra netlik kazanacak" diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT