Hastalar Emeklerini Sergiledi

Edirrne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaların el emekleri, Saraçlar Caddesi'nde kurulan stantta sergilendi.

GÜNDEM 30.06.2017 22:52:00 0
Hastalar Emeklerini Sergiledi

Bipolar bozukluk, şizofreni gibi tanısı olan hastaların tedavisinin düzenlenmesinin ardından topluma kazandırılması amacıyla çeşitli kurslar veren Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, ortaya çıkan ürünleri sergilemek amacıyla Saraçlar Caddesi'nde stant kurdu. Hastaların yaptığı tablolar, saksı süsleme, ahşap boyamaya kadar çeşitli ürünler sergide yeraldı.

 

BERABER ÇALIŞTILAR
 

Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nde Toplum ve Ruh Sağlığı Psikiyatri Hekimi Hasan Talha Yurdakul, "Usta eğiticiler birliğinde hastalarımız ürünleri tamamlamak için beraber çalıştılar. Buradaki amaç tedavisi düzenlenmiş şizofreni, bipolar bozukluk gibi tanısı olan hastaları topluma geri kazandırmak amacıyla kurulmuş bir merkezde birlikte çalışıyoruz. Buralarda hastaların iş ve el uğraşı terapilerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor.

 

KENDİLERİNE GÜVENLERİ İÇİN

 

Hem meslek kazandırmak hem de el becerilerini geliştirmek açısından kendilerine destek oluyoruz. Yaptığımız işi hastane ve dış ortama geçiş gibi düşünebiliriz. Hastalarımızın kendilerine olan güvenlerini sağlamak için çalışıyoruz. Merkezimizde resim, sabun, drama ve yemek kursları gibi alanlarımız var. Katılmak isteyen hastalarımız 1 yıl boyunca haftanın 5 günü bu çalışmaları yapıyoruz" dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN