Altın Üçgende Atölye Çalışması Tamamlandı

Edirne Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte Selimiye Camii, Eski Camii ve Üç Şerefeli Camii arasında kalan ve altın üçgen olarak adlandırılan

GÜNDEM 30.06.2017 22:50:00 0
Altın Üçgende Atölye Çalışması Tamamlandı

Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Başkanı M. Emin Parlakçı, altın üçgenin araç trafiğine kapatılması gerektiğini söyledi.

 

ENGELSİZ KENT EDİRNE İÇİN

 

'Engelsiz Kent Edirne' hedefi doğrultusunda mücadele ettiklerini belirten Gürkan, “Altın üçgenle ilgili şunu söylemek isterim. 5 aydır kentin gündeminde şimdilerde tartışmaları ve fikirleri izliyoruz. Altın üçgen kentin kuruluşundan beri kentin merkezi. Biz de tekrar kentin merkezi olmasını çok istiyoruz. Cumhuriyet Meydanı diye bir fikir ortaya attık. İlk etapta Selimiye'nin Rekreasyon Projesiyle, Orduevi kavşağından başlayarak Maarif Caddesi girişine kadar olan bölgede yayalaştırma değil ama bir sadeleştirme ve orijinalliğe dönüşü hedefliyoruz. Bunlar düşünce aşamasında henüz"  dedi.

 

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILMALI


Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Başkanı M. Emin Parlakçı da altın üçgen olarak adlandırılan bölgenin yaya trafiğe açık olacak şekilde düzenlenmesi talebinde bulunduklarını söyledi. Parlakçı, "Çalışma süresince 11 öğrencimiz ve Trakya Üniversitesi'ndeki hocalarımızla çalışmalarımızı sonlandırdık. Bu çalışmalarımızın mekansal noktası Edirne'mizin altın üçgeniydi. Kentimizin en önemli noktalarından birisi. Arzumuz bu bölgenin de Saraçlar Caddesi gibi trafiğe kapatılarak, yaya trafiğine açılmasını istiyoruz. Bu çok kolay bir iş değil. Ama böyle bir hedef edinilmesi mümkün. Bu kadar tarihi binaların olduğu bir alanda ağır yük kamyonları ve egzoz gazları binalara zarar vermektedir” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN