171 Sokağa 33 Bin Ton Asfalt Dökülüyor

Çerkezköy'de altyapı çalışmaları biten yedi mahallede 171 sokağa sekiz santimetre kalınlığında 33 bin ton sıcak asfalt dökülüyor. Çalışmada aslan payı 118 sokak ile Kızılpınarâ

GÜNDEM 23.06.2017 18:38:00 0
171 Sokağa 33 Bin Ton Asfalt Dökülüyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından mayıs ayında başlanan ve ilçe genelinde toplam 171 sokaktagerçekleştirilecekolanbeton kaldırım ve sıcak asfalt kaplama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara dair ihalenin nisan ayı sonunda yapıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çalışmalarımız ilkFevzipaşaMahallesi, Şimşir Sokak’ta başladı. EkiplerimizFevzipaşa, Fatih, Gazi Osman Paşa ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalleleri’nde bugüne kadar 50 sokakta sıcak asfalt kaplama çalışmalarını tamamladı” dedi.

 

8 SANTİMETRE KALINLIĞINDA

 

Fevzipaşa’da18, Gazi Mustafa Kemal Paşa’da altı, Gazi Osman Paşa’da dokuz,Fatih’te 15, Yıldırım Beyazıt’ta iki, İstasyon’da üçve Kızılpınar’da118 sokağın sıcak asfalt ile kaplanacağını kaydeden Akay, “Asfalt yatırımımız kapsamında 175 bin metrekare yol alanında ortalama 8 santimetre kalınlığında,toplam 33 bin 600 ton sıcak asfalt kullanılacak” diye konuştu.

 

ÖNCE ALTYAPI

 

Söz konusu çalışma ile birlikte ilçenin farklı noktalarında ihtiyaç duyulan yerlerde yol onarım çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Akay ayrıca şunları söyledi: “Kızılpınar Mahallemizde, Büyükşehir Belediyemizin altyapı çalışmalarını tamamlayıp belediyemize teslim ettiği sokaklarımızda da çok yakında asfaltlama çalışmalarına başlayacağız.”

 

Haber / Celal KARAKURT