62 Yıl Sonra Açıldı

Edirne'de artan trafik ve E-5 karayolunda yaşanan yoğunluğun azalması için belediyece çalışması başlatılan Güney Çevre Yolu tamamlandı.

GÜNDEM 23.06.2017 18:37:00 0
62 Yıl Sonra Açıldı

62 yıldan bu yana açılamayan yol Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından açıldı. Gürkan, yolun hayırlı olmasını dilerken mahalle sakinleri ise 62 sene önce mühendislerin gelerek evlerindeki kuyuya ‘buradan yol’ geçecek diyerek işaret koyduğunu ifade ederek “62 yıl sonra bu yolu görmek nasip oldu” dediler.

 

TÜRKAN SEÇKİN’İN İSMİ VERİLECEK

 

25 Kasım Stadı ile Olin Kavşağı’na kadar uzanan Güney Çevre Yolu, Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ekiplerinin ortak çalışması ile asfaltlandı. Çalışmaları inceleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin ön seçimle seçilen ilk kadın milletvekili Türkan Seçkin’in isminin verileceği yolu tamamlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.  

 

90 KAMULAŞTIRMA YAPILDI

 

Yol için kamulaştırmaların yaklaşık iki yıl sürdüğünü ifade eden Gürkan,  “Yolu şehrimize kazandırmak için 90 civarında kamulaştırma yaptık, Mahkemesi, uzlaşmaları, yıkımları, alt yapısı derken; bugün Güney Çevre Yolu Türkan Seçkin Bulvarı’nın son aşamasına geldik. Edirneliler’e bayram hediyesi olarak hizmete açıyoruz. Yolu; tamamen kendi imkanlarımızla, ekiplerimizle yaptık. Bugün İl Özel İdaresi de kaplamayla ilgili araç ve personel desteği verdi. Onlara da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ