Okulların Personeline Yangın Söndürme Eğitimi

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından Okul ve Kurumlarda Çalışan Personellere gerekli eğitimler verilmeye devam ediliyor.

GÜNDEM 22.06.2017 17:32:00 0
Okulların Personeline Yangın Söndürme Eğitimi

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul ve kurumlarında çalışan personele yangın söndürme eğitimi gerçekleştirdi. Lüleburgaz İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Birimi İş Güvenliği Uzmanı Servet Yolalan tarafından verilen eğitimde personele şu konular hakkında bilgiler aktarıldı: Yangın eğitiminin amacı önemi ve ilgili hukuki mevzuat, yangın sebepleri ve yangınla mücadele yöntemi, yangın tehlikeleri, riskleri, yangın önleyici tedbirler ve riskler, yangın ihbar usülleri, yangın anında hareket tarzı, yangının çevresel etkileri, yangın acil durum planı, acil durum ekiplerinin görevleri, alınması gereken önlemler, yangın algılama ve yangın söndürme, yangında ilkyardım ve çevre güvenliği.

 

UYGULAMALI EĞİTİM

 

Teorik eğitimlerin ardından, Lüleburgaz Belediyesi İSG Birimi İş Güvenliği Yangın Eğitmeni Onur Aydın tarafından, yangın algılama ve yangın söndürme ve yangında ilkyardım ve çevre güvenliği hakkında uygulamalı eğitimler verildi. 15 adet kuru kimyevi tozlu yangın tüpünün kullanıldığı eğitimden 293 personel yararlandı.

 

Eğitimler hakkında yetkililerin yaptığı açıklamada; “Eğitimin amacı, katılımcıları, yangının ısı, duman, zehirleyici gaz, boğucu gaz ve panik nedeniyle oluşan can güvenliğine yönelik tehlikelerini en aza indirilmesini ve söndürülmesini sağlayacak şekilde, yangın öncesinde ve sırasında alınacak tedbirler, organizasyon, denetim ve tahliye konusunda teorik olarak bilgilendirmektir. Zamanında doğru müdahale ile onlarca hayat kurtarın.  Personele yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması ve olası yangın durumlarda yapılması gerekenler ve tahliye konusunda yardımcı olmaktır. Ayrıca olası bir yangın durumunda bina içerisindeki mevcut ekipmanla yangına en uygun şekilde müdahale etmek konusunda uygulamalı eğitimlerdir” denildi.

 

 

Haber / RüşaELMA