Yağışlar Çeltik Üreteni Güldürdü

Köy-Koop Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Köy-Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken, 520 bin dekar alanda çeltik ekiminin tamamlandığını, ilaçlama ve gübrelemenin yapıldığını sö

GÜNDEM 21.06.2017 19:57:00 0
Yağışlar Çeltik Üreteni Güldürdü

2017 yılı fiyatının maliyetler değerlendirildikten sonra ne kadar olması gerektiğinin paylaşılacağını kaydeden Erken, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin de (TMO) hasat gelmeden fiyatı belirlemesi gerektiği çağrısında bulundu.  Köy-Koop Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Köy-Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken, ekimi tamamlanıp ilaçlama ve gübrelemesi yapılan çeltikte son durumu değerlendirdi. Emeğin berekete dönüşmesini dileyen Erken, açıklamasında yağışların da üreticiyi rahatlattığına değinerek şunları söyledi:
 

“YAĞIŞLAR ÜRETİCİYİ RAHATLATTI”

 

“10 Nisan'dan bu yana bölgelerde devamlı kooperatiflerimizin ve kooperatif ortaklarımızın çalışmalarını yerinde inceledik, ziyaret ettik ve sıkıntılarını dinledik. Buna göre bir değerlendirme yapacağız. Kurak bir yıl geçti ve kuraklık olduğunda çeltik ekiminde sıkıntı oluyor. 16 Nisan'a kadar kuraklık vardı ve 16 Nisan'dan sonra başlayan yağış güzel bir ilkbahar yaşattı. 1 Mayıs'tan itibaren ekimler başladı 5 Haziran'da tamamlandı. İlaçlama ve gübreleme başladı. Edirne'den Enez'e kadar olan bölgeleri her hafta ziyaret ediyoruz ve hasar olan pek bölge olmadığını söyleyebilirim. Yağışın olması ve nehirlerin debisinin Nisan ayına göre iki katına çıkması çeltik üreticisini bir nebze de olsa rahatlattı. Umudum ediyorum ki bundan sonraki aylarda da bu şekilde devam eder. Güzel ve bereketli bir yıl olur. Ekimler umutla başlar daha sonra da hasat gelir ve fiyat konusu gündeme gelir. Ağustos ayında çalışmalarımız başlıyor.”

 

Haber / Celal KARAKURT