Kapaklı'ya ilk özel hastane geliyor

Özel Optimed Hastanesi, Kapaklı'da büyük bir eksiklik olarak göze çarpan, sağlık sektörüne çözüm oluyor. İlçenin dermanı olacak olan özel hastanenin temeli dün saat 19:00'da büyük bir tÃ

GÜNDEM 18.06.2017 23:28:00 0
Kapaklı

KATILIM YOĞUN İLGİ BÜYÜK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katılım gösterdiği temel atma törenine Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan'ın yanı sıra, Kapaklı Belediyesi Başkan Vekili Kemal Kenar, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, mahalle muhtarları, Optimed Hastanesi yönetici ve doktorları ve inşaatın yapım işini üstlenen Altaş yapının sahibi Alaattin Taşdemir katıldı.

 

TRAKYA'NIN EN BÜYÜK ÖZEL HASTANESİ

 

Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan babalar günü olması dolayısıyla, öncelik olarak öncelikle 18 Haziran Babalar Gününe vurgu yaparak başladığı konuşmasında, açılacak olan hastanenin özelliklerinden bahsetti. Arslan;"Hayatta olmayan tüm babaları rahmet ve şükranla anıyor, burada bulunan babalarında babalar gününü kutluyorum. 2007 yılında kendisi ile birlikte 7 hekim arkadaşı ile birlikte kurdukları Optimed Hastanesi'nin Trakya'nın en önemli ve güvenilir hastanesi haline geldiğini ifade eden Arslan," 17.000 metrekare kapalı alanda 178 yatağı bulunan Özel Optimed Çerkezköy Hastanesi, Bahçeşehir’den, Bulgaristan sınırına kadar Trakya’nın en büyük özel hastanesi oldu" ifadelerini kullandı.

 

‘’YIL SONUNDA BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ’’

 

Yüklenici firma sahibi Alaattin Taşdemir, "Hastanemiz 8 bin 500 metrekare kapalı alanı 120 yataklıdır. Projemizi 2018 yılı sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

 

‘’KANSER HASTALARIMIZ İÇİN ONKOLOJİ MERKEZİ KURACAĞIZ’’

 

Op. Dr. Ayhan Arslan, hedefledikleri tüm sağlık branşlarını açtıklarını dile getirerek, bir sonraki hedeflerinin ise, kanser hastaları için onkoloji merkezi kurmak olduğunu belirtti. Arslan; "Bir sonraki hedef projemiz kanser hastalarımız için onkoloji merkezini kurmak olacak. Artık ilçemizden hastalarımız başka ilçe ya da illere gitmek zorunda kalmasın istiyoruz.  Özel Optimed Çerkezköy Hastanesi, Özel Optimed Çorlu Cerrahi Tıp Merkezinin ardından işte size sözünü verdiğimiz Özel Optimed Kapaklı Hastanesinin bugün temelini atıyoruz. Çok yakında Kapaklı halkımız için poliklinik hizmetlerinin yanı sıra doğumdan, cerrahi operasyonlara kadar geniş bir yelpazede tıbbın tüm branşlarında tam donanımlı bir hastane olarak hizmet vereceğiz" diye konuştu. Yapımı devam eden hastane hakkında bilgi veren Arslan sözlerine şu şekilde devam etti; "Tüm polikliniklerimiz konforlu ve ferah bir şekilde olmak üzere planlandı. Hastalarımız muayenenin yanı sıra gerekli laboratuvar ve radyolojik incelemeleri de yaptırıyor olabilecek. Özel Optimed Kapaklı Hastanesi 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, 75 yataklı, 30 poliklinik ile hizmete açılacaktır. Hastanemizi 1 buçuk yıl içerisinde açmış olacağız" dedi.

 

ÖVÜNÇ VERİCİ

 

Kapaklı Belediyesi Başkan Vekili Kemal Kenar ise Kapaklım için övünç verici bir proje olduğunu dile getirerek, firmaya teşekkürlerini iletti. Kenar; "Kapaklı Belediyesi olarak böyle bir yatarımın ilçemize gelmesinden gurur duyuyoruz. Firma sahibi ve hastane yönetim kuruluna teşekkür ederiz. Çerkezköy ve Çorlu'dan sonra burada hastane açmaları ile vatandaşlarımız ilçe dışına gitmeyecek Kapaklı'da kalacaktır. Bu nedenle böyle bir eserin Kapaklı'ya yapılması övünç vericidir. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

 

‘’HEYECAN VE GURUR İÇERİSİNDEYİM’’

 

Temel atma törenine katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ise, "Kapaklı'ya böyle bir hastanenin temel atma töreninde bulunmanın verdiği mutluluk, heyecan ve gurur içerisindeyim. Kapaklı 30 Mart 2014'te ilçe olan ve 3 yıldır halkımıza hizmet veren bir ilçe. Elimizden geldiğince bizler de buraya yatırım yapmaya devam edeceğiz. Her sene 28-30 bin nüfus alıyoruz bu vatandaşlarımızın eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçları doğuyor. Kapaklı'nın en çok ihtiyacı olan sağlık alanında bu yatırım için emeği geçenleri kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ilelebet var olacaktır" ifadelerini kullandı. Katılımcıların hep birlikte butona basması ile temel atma törenini sona erdi. 

 

Haber / Celal KARAKURT