Özgürlüğün Başladığı Yerde Bitecek

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne ilişkin bir açıklama yaptı.

SİYASET 16.06.2017 18:31:00 0
Özgürlüğün Başladığı Yerde Bitecek

“Bu barışçıl bir hak arama mücadelesidir” diyen Yüceer, “Sayın Genel Başkanımız ve bizler, yürüyüşe katılan ve destek veren her vatandaş vicdanlarımızla hareket ediyoruz, hak için hukuk için, adalet için, demokrasi için yürüyoruz” dedi. Gandhi’nin 1930’da yaptığı “Büyük Tuz Yürüyüşü”nün Hindistan’ın bağımsızlığı ile sonuçlandığını hatırlatan Yüceer, “Adalet için başlattığımız bu yürüyüş de Türkiye’nin özgürleşmesiyle sonuçlanacaktır. Yürüyüşümüzün varış noktası yalnızca Enis Berberoğlunun hapsedildiği Maltepe Cezaevi değildir. Varış noktamız hepimiz için özgürlüğün başladığı yer olacaktır” diye konuştu.

 

BAHÇELİ SARAY’IN KADROLU SÖZCÜSÜ

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Adalet Yürüyüşü”ne ilişkin olarak yaptığı ‘’CHP adalet diyerek anarşiye göz kırpmakta’’ açıklamasına da değinen Yüceer, “Sayın Bahçeli başka bir dünyada yaşıyor sanırım. Adalet istemek ne zamandan beri anarşi oluyor. Yürüyüşümüzü kaos çıkarmaya yönelik kurgu, proje gibi sıfatlarla tanımlamak ancak mantık ve akıl sınırlarını zorlamakla mümkündür. Anlaşıldığı kadarıyla Saray’ın kadrolu sözcüsü değişmiş, Sayın Bahçeli Erdoğan’ın yerine beyanat veriyor.” dedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ