Meralar Sanayi İmarına Açılıyor

Ülke genelindeki işsizlik oranının çok altında işsizlik oranına sahip olan Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri bu istatistiğin dezavantajlarını yoğun göç ile yaşıyor.

GÜNDEM 15.06.2017 17:26:00 0
Meralar Sanayi İmarına Açılıyor

Fabrikalardan dolayı nüfusu her yıl en az 10 bin kişi artan iki ilçenin nüfusu, gündemdeki İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nin Kapaklı ile Saray arasına kurulma planıyla yakın zamanda ikiye katlanabileceği bildirildi.

 

İKİ İLÇEDE NÜFUS İKİYE KATLANACAK
 

Kapaklı-İkitelli 2 Organize Sanayi Bölgesi adının verilmesi planlanan OSB'nin Kapaklı-Saray arası bir bölgeye taşınacağı gündeme gelmişti. Bu kapsamda, isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Kapaklı'nın Karaağaç, Uzunhacı, Yanıkağıl ve Bahçeağıl mahalleleri ile Ergene'nin Karamehmet Mahallesinde imar planlaması ve sanayi parseli düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Mera alanlarını sanayi arsasına çevrildiğini ifade eden yetkililer, yeni OSB'nin bu bölgeye kurulması, Arçelik'in ÇOSB içine ikinci fabrikasını açacak olmasıyla birlikte Çerkezköy ve Kapaklı'nın nüfusunun yakın zamanda iki katına çıkacağı öngördü.

 

Haber / Ayşenur AYDIN