Önce Trakya'ya Sonra Türkiye'ye Yayılacaklar

Ülkemizde süs hayvanları seven ve yetiştirenlere yönelik ilk dernek Lüleburgaz'da kuruldu. Kurucu Başkan Ediz Fidan amaçlarının önce tüm Trakya sonra Türkiye'ye açılmak olduğunu söyledi.

GÜNDEM 15.06.2017 17:21:00 0
Önce Trakya

Lüleburgaz’da “Süs Hayvanları Sevenleri ve Yetiştiricileri Derneği” kuruldu.

 

Süs hayvanlarına gönül verenleri bir araya getirip çeşitli festival, gösteri ve yarışmalar ile özellikle çocuklara hayvan sevgisini aşılamayı amaçlayan dernek, geçici yönetim kurulu ile faaliyete başladı. Yedi kişiden oluşan yönetim kurulunda Ediz Fidan, Ali Doğru, Alattin Doğru, Feridun Şentürk, Cengiz Ayyıldız, Erdal Bayrak ve Fatih Ünal yer aldı.

 

ÖNCE TRAKYA SONRA TÜRKİYE

 

Dernek başkanı Ediz Fidan yaptığı açıklamada, derneğin amacının süs hayvanları sevenleri bir araya toplamak olduğunu söyledi.İlk olarak Lüleburgaz’da çalışma yürüteceklerini aktaran Fidan; “İlk olarak Lüleburgaz, sonra da Trakya’daki diğer kuşçu arkadaşları ve daha sonra Türkiye genelinde bir arada olmayı amaçlıyoruz. Kafamızda festival, gösteri, yarışma ve buna benzer birçok proje var. Şimdilik sadece yedi kişilik dernek kurmak için geçici yönetim oluşturduk. Çevremizdeki süs hayvanlarına gönül vermiş arkadaşlarımızı derneğimize üye yapmaya başladık. En yakında yeni genel kurul yapıp daha güçlü bir yönetim oluşturarak neler yapabileceğimizi konuşacağız.

 

RAMAZAN’DAN SONRA TRAKYA TOPLANTISI

 

Ramazan Bayramı’ndan sonra Trakya toplantısı yapmayı düşünüyoruz. Trakya’da süs hayvanlarına gönül vermiş arkadaşlarımızı toplayarak fikir alışverişinde bulunacağız. Şehirde yaşayan çocukların çoğu hayvan sevgisinden mahrum kalıyor. Onlara da hayvan sevgisini nasıl aşılarız neler yapabiliriz o konuda da çalışmalarımız olacak. Derneğimize üye olmak isteyen tüm hayvan sever dostlarımız da gelip derneğimize üye olabilir. Süs hayvanları olarak Türkiye’de kurulmuş ilk derneğiz ve bunu tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz” dedi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ