Tekirdağ'ın Çölyak Haritası Çıkarılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı'da düzenlenen Tıpkı Sizin Gibiyiz, Bizler Çölyaklıyız"seminerinde Tekirdağ'ın her ilçesinde çölyaklı hastaların belirlenmes

GÜNDEM 12.06.2017 20:31:00 0
Tekirdağ

Muratlı Belediyesi, çölyak hastalığında farkındalık yaratmak amacıyla "Tıpkı Sizin Gibiyiz, Bizler Çölyaklıyız"semineri düzenledi. Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’nin ev sahipliğindeki seminere Tekirdağ BŞB Başkanı  Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkan Yardımcıları, Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Tülin Taşören Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, hekimlerin konuyla ilgili konuşmalarıyla katılımcılar bilgilendirildi.

 

HER İLÇEDE BELİRLENECEK

 

Tekirdağ BŞB Başkanı Kadir Albayrak bu hastalığın herkesin başına gelebileceğini belirterek, "Tekirdağ'ın her ilçesinde çölyaklı hastaların belirlenmesi için çalışmalar yapacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çölyak hastalığına farkındalık oluşturmak için gereken desteği vermeye hazırız. Tekirdağ'ı yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için ben ve ekip arkadaşlarım ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

ANNELER ANLATTI

 

Programda Op. Dr. Hakan Sunal tarafından çölyak hastalığı hakkında sunum, diyetisyenler ve yaşam koçları tarafından da katılımcılara tavsiyeler verildi. Çölyaklı, down sendromlu ve arginesli çocukların annelerinin de söz aldığı programda, şiirler okunarak etkinliğe destek verildi. Programın sonunda Başkan Albayrak verdiği desteklerden ötürü Op. Dr. Hakan Ünsal'a Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe'de katılımcı doktorlara onurluk takdim etti.

 

Haber / Mensure KARDEŞ