Kahramanlar Ergene'de 15 Temmuz'u Anlattı

Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında gazi olanlar o gece yaşadıklarını anlattı.

GÜNDEM 12.06.2017 20:29:00 0
Kahramanlar Ergene

Ergene İlçesi'nde düzenleyenen geceye İlçe Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Ayşe Doğan ile çok sayıda davetli katıldı. Gecede 15 Temmuz dürbe girişimi gecesinde yaşadıklarını anlatan ve darbecilerin saldırılarında ağabeyi Onur Ensar Ayanoğlu kaybeden Emin Oğuz Ayanoğlu, kendisinin de kalçasından aldığı kurşunlar ile yaralandığını söyledi. Ayanoğlu, O gece çok kötü başladı ama sonu çok güzel oldu. Biz, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde hainlere karşı direndik. ağabeyim benim yanımda ilerliyordu. Asker kılığındaki hainler bize ateş açınca o ağır yaralı olarak yere düştü ve daha sonra şehit oldu. Ben ise, kalçamdan aldığım kurşun ile kendimi kaybederek yere yığıldım. Bu sırada bizi hastaneye götürdüler. Ağabeyimin şehit olduğunu 5 gün sonra hastanede kendime geldiğimde öğrendim ve vatan sağolsun dedim diye konuştu.
 

SADECE VUR DİYORDU
 

15 Tammuz gecesi İstanbul Esenlerde yaşadıklarını anlatan milli kick boks sporcusu Yasin Yavaş, darbe girişimini öğrendiğinde kendisini dışarıya attığını ve tankı insanlara doğru süren darbeci yüzbaşıyı etkisiz hale getirdiğini söyledi. Yavaş, Tankın önünde bir araç almış sürülüyordu. İçinde bir bayan vardı. Tankın arkasında da bir adam koşuyor ve içinde karım var durun yapmayın diye bağırıyordu. Ben tankın üzerime geldiğini görünce bariyerin diğer tarafına atladım. Tank beni geçti. Arkasından koşmaya başladım ve üzerine tırmandım.Tankın üzerine çıktığımda darbeci bir yüzbaşı içeride tankı kullanan askerlere insanların üzerine sürmesini ve ateş açmasını emrediyordu. O an kendimi kaybederek ona yumruk atmaya başladım. Burnu kırıldı, kafatası çatladı. Bu sırada benim de bacağım ve parmaklarım yaralanmıştı. Yine de mücadeleyi bırakmadım. Darba yatıştırıldıktan sonra tedavi için hastaneye gidip yattım dedi.

 

BAYRAK VE ÇİÇEK
 

Daha sonra ise darbe girişimi gazilerinden Sabahattin Ocak da o gece başından geçenleri anlattı ve bacağından aldığı kurşun yarasıyla ilgili tedavisinin hala sürdüğünü kaydetti. 15 Temmuz gazilerine Kaymakam Fatih Kızıltoprak, AK Parti Milletvekilleri Metin Akgün ve Ayşe Doğan tarafından Türk bayrağı ve çiçek takdim edildi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ