Çiftçiyi Önce Mildiyö Sonra Dolu Vurdu

Kırklareli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi. Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan başkanlığında, bir çay bahçesinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Abdullah Hac

GÜNDEM 11.06.2017 18:30:00 0
Çiftçiyi Önce Mildiyö Sonra Dolu Vurdu

CİDDİ ZARAR VERDİ
 

Arslan, burada yaptığı konuşmada, çiftçilerin zor şartlar altında çiftçilik yaptığını söyledi. Çiftçilerin ayçiçeğinde görülen mildiyö hastalığıyla mücadele ettiğini ifade eden Arslan, hastalığın ayçiçeğine ciddi zarar verdiğini belirtti. Ayrıca geçen gün etkili olan dolu nedeniyle hububatların büyük zarar gördüğünü anlatan Arslan, şöyle konuştu:

 

5 BİN DÖNÜM ALAN HASAR GÖRDÜ
 

"Çiftçiler olarak dolu afetiyle karşı karşıya kaldık. Ertuğrul, Ağyeri, Çengerli ve Mutlu istikametinde yaklaşık 5 bin dönüm ekili alanımız doludan hasar gördü. Afetten etkilenen çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum. Pazartesi gününden (bugünden) itibaren bununla ilgili hasar tespiti çalışmaları yapacağız. Ayrıca ziraat odası başkanları olarak mildiyö hastalığından etkilenen alan ve çiftçi sayısını tespit edip kapsamlı bir rapor hazırlayarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na kadar sürecin takipçisi olacağız."

 

Haber / Ayşenur AYDIN