İtfaiyenin Duayeni Şimdi Balkanlar'a da Öğretecek

Tekirdağ BŞB'nin Kocaeli'den göreve getirttiği, mesleğinin duayen ismi olan İtfaiye Dairesi Başkanı Emin Pehlivan, Balkan Ülkeleri İtfaiye Sporları Federasyonu genel başkanlığına seçildi

SPOR 11.06.2017 15:23:00 0
İtfaiyenin Duayeni Şimdi  Balkanlar

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Emin Pehlivan, Balkan Ülkeleri İtfaiye Sporları Federasyonu (BFSF) genel başkanlığına seçildi. Mesleğinin duayenleri arasında yer alan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin de kurucuları arasında yer alan ve çalışmaları model kabul edilen, Tekirdağ BŞB yapılanması sonrası en isabetli bürokrat transferleri arasında yer edinen Pehlivan böylece tecrübesini farklı yönleriyle Balkanlar’a da yansıtacak.

GENEL KURUL TOPLANDI

Tekirdağ'da Balkan Ülkeleri İtfaiye Sporları Federasyonu Genel Kurulu Toplantısı yapıldı. Düzenlenen genel kurul toplantısına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Bursa Büyükşehir Belediyesiİtfaiye Dairesi Başkanı Muhammed Emin Tarım, Türkiye Acil Yardım Yangın ve Eğitim Vakfı Başkanı Sabri Yalın, Eski Balkan Ülke İtfaiye Sporları Federasyonu Başkanı Eugen Vişan ve sekiz ülkeden (Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve Bosna-Hersek) üst düzeyitfaiye yöneticisi katıldı.

2000 YILINDA  KURULMUŞTU

Genel kurulda ilk olarak Balkan Ülkeleri İtfaiye Sporları Başkanı Eugen Visan tarafından faaliyet raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi. Faaliyet raporunun ardından genel başkan seçimine geçilen kurulda tek aday Tekirdağİtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan seçildi. Balkan Ülkeleri İtfaiye Sporları Federasyonu başkanlığına seçilen Emin Pehlivan, "Göreve geldiğim için mutluyum. Yeni yöntemin olarak elimizden ne geliyorsa mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz bu federasyonu 2000 yılında kurduk. 8 Balkan ülkesinin oluşturduğu federasyondaki itfaiyeciler, Balkan ülkeleri arasındaki kardeşlik ve barışa büyük katkı sağlamışlardır. Afetlerde birbirimizin yardımına koşma vizyonundan hiç şaşmadık. Bu yüzden yeni yönetimle sorunlarımızı birlikte çözüm hallederek, daha iyi hizmet sağlamak amacında çalışacağız" diye konuştu.

Federasyonda Yeni Yönetim

Toplantı Balkan Ülkeleri İtfaiye Sporları Federasyonu Genel Başkanı Emin Pehlivanın değerlendirmesi ile ve yeni yönetimin toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.  Balkan Ülkeleri İtfaiye Sporları Federasyonu Yeni Yönetim Kurulu Listesi ise şöyle sıralandı:

İCRA KURULU

Genel Başkan Emin Pehlivan - Türkiye,

Genel Başkan Yardımcısı StoyanKolev - Bulgaristan,

Genel Başkan Yardımcısı, PashalisDroumbouras-Yunanistan

ÜYELER

TihomirTotev-Bulgaristan, ShkelqimGoxhaj-Arnavutluk, MichailGaridis-Yunanistan, EugenVişan- Romanya, Sabri Yalın-Türkiye.

DENETİM KURULLU

VasilVasilev-Bulgaristan,İlieMahai-Romanya, M.Emin Tarım-Türkiye.

 

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ