Bedelli Askerlik Olacaksa Geliri SMA'lılara Aktarılmalı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bedelli askerliğe karşı olduklarını söyledi. Destici, "SMA hastalarının tedavisiyle ilgili yaptığımız açıklama dikkat çekmemişti ancak şimdi, bedelli askerlik

SİYASET 8.06.2017 19:45:00 0
Bedelli Askerlik Olacaksa Geliri SMA

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici son zamanlarda şahsı üzerinden gündeme gelen bedelli askerliğe dair de değerlendirmelerde bulundu. BBP Gebze İlçe Teşkilatı’nın iftarına katılan Mustafa Destici bedelli askerliğe karşı olduklarını ancak hayata geçirilmesi halinde gelirinin SMA hastalarının tedavisi için aktarılmasını istediklerini söyledi. Yedisi erkek dokuz çocuklu bir ailenin evladı olduğunu ve ailesinde kendisi dahil tüm erkeklerin memleketin yedi ayrı ilinde askerlik görevini yerine getirdiğini, hiçbir kardeşin bedelli askerlik yapmadığını kaydeden Destici, “Kimse bize bu konu üzerinden sataşmasın” dedi.

 

2 BİN SMA HASTASINA BAKAMAYACAK MIYIZ

 

Asıl gündeme getirmek istedikleri konunun SMA hastaları olduğunu kaydeden Destici, “Biz bedelli askerliğe dün olduğu gibi bugün de karşıyız. Ancak bedelli askerliğin uygulanması halinde SMA hastalarının tedavisinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledik. Biz SMA hastalarının tedavisini daha önce de gündeme getirdik. Allah hastalığın şifasını da vermişse bulup değerlendirmek lazım. 80 milyon nüfus olarak iki bin SMA hastasına bakamıyorsak yazık bize. SMA hastalarının tedavisiyle ilgili yaptığımız açıklama dikkat çekmemişti ancak şimdi, bedelli askerlik konusuyla birlikte gündeme getirdiğimizde herkes konuşmaya başladı” dedi.

 

GREV YASAKLARI KALDIRILMALI

 

Destici en son cam iş kolu olmak üzere Bakanlar Kurulu kararı ile çeşitli gerekçelerle alınan grev yasaklama kararlarını da doğru bulmadıklarını söyledi. Destici, “Grevlerin yasaklanmasını doğru bulmuyorum. Bir an önce kalkmalı ve işçiler bu haklarını kullanmalı. Ayrıca işçilerin sendikal örgütlenmelerinin önüne geçen engeller de kaldırılmalı” dedi.

 

TAŞERON İŞÇİLİĞİNE SON VERİLMELİ

 

Gündüz nüfusu civar il ve ilçelerden gelen çalışanlarla birlikte bir milyonu bulan 500 bin nüfuslu Gebze’de en çok sorunun nüfusun çoğunluğunu oluşturan işçi kesiminde yaşandığını kaydeden Destici, “Çalışanların büyük kesimi de açlık sınırının dahi altındaki asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret en az iki bin TL olmalı ve taşeron işçiliğine de son verilmeli” diye konuştu.

 

KIDEM TAZMİNATI KALDIRILAMAZ

 

İşsizlik fonunda biriken paraların başka yerlerde kullanılmaması gerektiğini belirten Destici kıdem tazminatında da, işverenin talepleri doğrultusunda işçi aleyhine olan eritme veya ortadan kaldırılmasına karşı olduklarını söyledi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ