Çorlu Devlet'te Kimyasal Tatbikatı

Tekirdağ il genelinde ve bölgede meydana gelebilecek KBRN olaylarına karşı alınacak önlemleri planlamak ve farkındalık oluşturmak üzere Çorlu Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amirliği tarafından tatbikat düzenle

GÜNDEM 7.06.2017 20:03:00 0
Çorlu Devlet

Hastanenin acil servis bölümünde düzenlenen tatbikat senaryo gereği daha önceden kimyasal maddeye maruz kalmış hastaların hastaneye 112 ambulansı tarafından getirilişi ile başladı. Daha sonra hastalar KBRN ünitesinde maruz kaldıkları kimyasal maddeden arındırılarak müşade altına alındı. Yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından hastalar muayene edildi.

 

SANAYİ BÖLGESİYİZ


Tatbikat sonrası açıklamada bulunan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yunus Cem Tuncer, "Bulunduğumuz bölge bir sanayi bölgesi ve kimyasal ile çalışan bir sürü fabrika bulunuyor. Hastanemizin KBRN ünitesi, gelişebilecek bir takım kazalarla ilgili açılmış bir bölüm. Bu bölümde sık sık hastalarla karşılaşmaktayız. Gelen hastalar burada maruz kaldıkları kimyasal maddelerden arındırıldıktan sonra doktor kontrolünde müşahede altına alınıyor ve tedavileri yapılıyor" dedi.

 

Haber / RüşaELMA