Toplu Taşımaya Zam Kapıda

Edirne Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısında Edirne Toplu Ulaşım Sistemi – ETUS'un zam talebi gündeme geldi. Önerge Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

GÜNDEM 6.06.2017 00:51:00 0
Toplu Taşımaya Zam Kapıda

Edirne Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin en önemli maddesi Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Talep kabul edilirse Edirne’de toplu taşımaya zammın eli kulağında. Edirne Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, başkanlığında düzenlenen toplantıda 7’si gündem için olmak üzere toplamda 15 madde karara bağlandı.Başkan Gürkan, teröristlerle girdikleri hain çatışmada ve helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitler içir Edirne Halkı adına rahmet, yakınlarına ve Türk Milleti’ne de sabırlar diledi. 

 

AĞIRGAN’IN İSMİ 9’NCU SOKAĞA VERİLDİ

 

Edirne’nin tarihi ile ilgili birçok çalışma yapan rahmetli Mehmet Ağırgan’ın isminin şehirde bir sokağa verilmesi ile ilgili Güngör Mazlumun’un verdiği dilekçe üzerine söz konusu talebi değerlendiren Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu, Mehmet Ağırgan’ın uzun yıllar görev yaptığı 1. Murat Mahallesi’nde bulunan 9. Sokağa ismini verilmesini uygun gördü. Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’nun aldığı bu karar meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.Toplantıda ayrıca şu maddeler görüşüldü:

 

MELEK UZGÖR SAKIZ ADASI YOLCUSU

 

“Türkiye Belediyeler Birliği’nce, Avrupa Belediyeler ve Bölgesel Konseyi’nin 12-13 Haziran 2017 tarihlerinde Yunanistan'ın Sakız Adasında düzenleyeceği Siyasi Komiteler Toplantısına Türkiye Belediyeler Birliği Üyesi ve Edirne Belediye Meclisi Üyesi Melek Uzgör’ün görevlendirilmesi.

 

İçkili Yerler Bölgesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü’nün yazısı.

İmar değişikliği talebi. Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonunun almış olduğu kararlar.

Tıbbı atık toplanma işi için ihaleye çıkılması.

ETUS’un yolcu ücretlerinin artış talebinin Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi.

Yunanistan’da düzenlenecek Uluslararası Tekvando Şampiyonası’na davet.

Kadro ve derece değişikliğinin görüşülmesi.

2017 yılında bir adet programcı kadrosu için tam zamanlı sözleşme personel çalıştırılması ve verilecek olan ücretin belirlenmesi ” 

 

Haber / Celal KARAKURT