Çevreyi Çevre'den Koruyorlar

Çerkezköy ile Silivri toprakları üzerinde kurulmak istenen kömürlü termik santraline karşı yapılan eylemde Çerkezköy'den halk ve STÖ ilgisi neredeyse sıfır çekti. Temel veri ve dayanaklardan esasla

GÜNDEM 5.06.2017 13:33:00 0
Çevreyi Çevre

Çerkezköy ile Silivri arasında kurulmak istenilen kömürlü termik santrale karşın dün Silivri’ye bağlı Çayırdere’de eylem yapıldı. Silivri’ye beş, Çerkezköy’e yedi kilometre mesafede gerçekleşen eylemde kararda imzası olan Bakanlıklar’ın Anayasa’yı çiğnediği, kendi yayınladığı raporların sonuçlarına aykırı davrandığı, imzaladığı uluslar arası sözleşmelerde adeta imzasını inkâr ettiğine dikkat çekildi. Eylem adeta çevreyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan koruma eylemine dönüştü.

 

ÇERKEZKÖYLÜ YİNE DUYARSIZDI

 

Konuşmalarda ise termik santrale karşı halkın içinde yer aldığı bir mücadelenin gerekliliğine dikkat çekildi.Eyleme Çerkezköy’den halk katılımı ise umulanın altında oldu. Termik santrale karşı aldığı tavırla bilinen Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği’ni de eylemde yoktu.

 

İYİ Kİ SİLİVRİLİLER VAR

 

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası ilan edilen 31 Mayıs – 05 Haziran tarihlerini kapsayan süreçteki etkinlikler kapsamında gerçekleşen eyleme Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Silivri Motorsiklet Kulubü, Greenpeace, KOS (Kuzey Ormanları Savunması), TEMA Silivri Temsilciliği ile Çayırdereliler katıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ