Elektronik Atıkları Bursa Dönüştürdüler

Tekirdağ BŞB'nin Çevre ve Çocuk Şenliği'ne katılan Çerkezköylü ve Çorlulu çocuklar elektronik atıkları fırlatmak için yarıştılar. TÜBİSAD işbirliğindeki kampanyada yar?

GÜNDEM 5.06.2017 13:29:00 0
Elektronik Atıkları Bursa Dönüştürdüler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çevre ve Çocuk Şenliği’nin ikinci günü Çerkezköy İlçesinde düzenlenen etkinliklerle devam etti.Çocukların gönüllerince eğlendiği şenlikte halı boyama, atık bulma oyunu, atık lastiklerin değerlendirilmesi ve yüz boyama gibi programlar yapıldı. Çocuklara macun, pamuk şeker, fesleğen, mevsimlik çiçek, oyun kartları, şapka, boyama kalemi ve boyama kitabı gibi hediyeler verildi. Çerkezköy Kapalı Otopark üstünde gerçekleşen şenliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş ve çok sayıda çocuk katıldı.

 

5 HAZİRANA KADAR SÜRECEK

 

Pınar Gülmez Ağırbaş, 2016 yılında başlayan şenliği gelenekselleştirmeyi düşündüklerini belirterek "Şenliğimiz 2 Haziran'da başladı, çevre haftasını içeren 5 Haziran tarihine kadar da devam edecek. Çorlu ve Çerkezköy'de düzenlediğimiz şenliğimizin amacı çocukların hem eğlenmesini sağlamak hem de atık ve çöp yönetimi hakkında bilgilenmelerini sağlamak. Bunun için de bilgilendirici oyunlar hazırladık.

 

İYİ BİR GELECEK İÇİN

 

Birçok ilçemizde elektronik atık fırlatma yarışması düzenliyoruz. TÜBİSAD işbirliği ile düzenlediğimiz bir kampanya bu. TÜBİSAD, bu yarışmalardan elde edeceğimiz atıkların gelirini TGEV'e eğitim bursu olarak bağışlayacak. Bizim için önemli olan geleceğimize sahip çıkmak. Çocuklarımıza ne kadar erken çevreyi korumayı ve çevre dostu olmayı aşılayabilirsek o kadar iyi bir gelecek bizi bekliyor demektir" dedi.