Kardeşlik Köprüsü Batman İle Kuruldu

Sağlıkla Kardeşliğe, Barışa ve Geleceğe" adlı çok amaçlı, 30 ilde uygulanan projenin Tekirdağ ayağı tamamlandı. Proje kapsamında Tekirdağ'da toplanan yardımlar Batman'a yollandı.

GÜNDEM 2.06.2017 18:15:00 0
Kardeşlik Köprüsü Batman İle Kuruldu

Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın işbirliğinde, 2016/2017 eğitim ve öğretim süresi içerisinde öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmesi konularında bilgilendirilmeleri, bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar konularında eğitilmeleri, öğrencilerde milli birlik ve beraberlik ruhunun güçlendirilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda hizmet vermekte olan kantin işletmecilerinin dengeli ve sağlıklı beslenme, gıda hijyeni, gıda güvenliği konularında eğitim ve bilgilendirilmelerini hedefleyen çeşitli eğitim ve etkinliklerden oluşan, 30 ilde uygulanan "Sağlıkla Kardeşliğe, Barışa ve Geleceğe Projesi”nin Tekirdağ'daki kapanış töreni 50’nci Yıl Ortaokulu’nda gerçekleşti.

 

172 KANTİNCİYE EĞİTİM

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca törendeki konuşmasında müdürlük tarafından güvenilir gıda arzının sağlanması için proje kapsamında 172 kantin çalışanına hijyen eğitimi verildiğini, kantin işletmelerinin fiziki alanlarının iyileştirilmesine yönelik denetimlerin gerçekleştirildiğini, öğrencilerin sağlıklı gıdaya ulaşımı konusunda bilinçlendirildiğini belirtti.

 

15 ORTAOKUL 15 LİSEDE

 

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Haci Bayram Zengin ise 15 ortaokul 15 lisede Halk Sağlığı Müdürlüğü diyetisyen ve teknik elemanları tarafından obezite konusunda eğitimler verildiğini, öğrencilerin beden kitle endekslerinin çıkarıldığını, 10 meslek lisesinde ise öğrencilere her türlü bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar konularında eğitimler verildiğini kaydetti.

 

YARDIMLAR BATMAN’A GÖNDERİLDİ

 

Tekirdağ Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Sinan Gümüş proje kapsamında Tekirdağ’da toplanan yardımların Batman iline ulaştırılacağını belirtti.Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaokul ve liselerde düzenlenen milli birlik ve beraberliği teşvik edici ödüllü slogan yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile üç adet örnek kantin işletmecisine ödül verildikten sonra birinci seçilen 50.Yıl Ortaokulu kantini yetkililer tarafından ziyaret edildi.

 

Haber / Gökhan TEKER