"Sigara Yıkıp Geçen Ciddi Bir Bağımlılıktır"

Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Sigara fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol aÃ

GÜNDEM 31.05.2017 21:50:00 0

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü insanlığa trajik bir gerçeğitekrar hatırlatıyor. Sigara öldürür!Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar; “Hem Ramazan ayı hem de bu önemli gün sigaradan uzaklaşmak için bir fırsat olsun” dedi.

 

TEK BAŞINA ÖLÜM NEDENİ

 

Günümüzde tütün kullanımı,dünyada tek başına en önemliölüm nedeni. Her yıl tütünkullanımı 5 milyondan fazla kişininölümüne yol açıyor. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar,  “Sigara fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır” dedi.

 

ÖNEMLİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU

 

Sigaranın dünyada her yıl beş milyon, ülkemizde de her yıl 100 binden fazla insanın hayatına mal olduğunu belirten Öztürk, “Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlıktır. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü için yapılan etkinliklerin amacı, sigaranın zararları konusunda toplumsal farkındalık oluşturmaktır.” diye konuştu.

 

RAMAZAN AYI BİR FIRSAT

 

Ramazan ayının bağımlılıklardan arınmak için de bir fırsat olduğunu belirten Çelikayar“Ramazan güzelliklerin başlangıcıdır, kötü olan ne varsa uzaklaşmanın ayıdır, İstiyoruz ki bu Ramazan ayında bize, sevdiklerimize zarar veren tüm bağımlılıklardan uzaklaşmak için ‘söz’ verilsin, bu ayın ruhuna yakışır şekilde iyilik, sağlık, güzellik yaygınlaşsın.”

 

Haber / Mensure KARDEŞ