Eko Turizmde Nokta Atışı

Kırklareli'nin dört ilçesinde kırsal turizmi geliştirmek için İstanbul'un her iki yakasından turizm profesyonelleri iki ayrı grup halinde iki gün ağırlandı. Bilmedikleri yerler tek tek gezdirilerek anla

GÜNDEM 30.05.2017 22:20:00 0
Eko Turizmde Nokta Atışı

Kırklareli Merkez, Demirköy ve Vize İlçeleri’nde kırsal turizmi geliştirmek amacıyla yapılan çalışmalarda turizm profesyonellerine tanıtım turu düzenlendi. İstanbul’un tanınmış tur firmalarının yöneticilerinin ve rehberlerinin katıldığı tanıtım turlarında Kırklareli, Kaynarca, Vize, Kıyıköy, Kızılağaç, Hamdibey, Limanköy, Sislioba ve İğneada gibi yerler tanıtıldı.

 

KOKARTLI REHBER SAYISI ARTMALI

 

Geziye ikinci gün öğlen molası esnasında konuk olan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin konuklarla birlikte yemek yedi ve proje hakkında görüş alışverişinde bulundu. Konuklara kısa bir konuşma yapan Şahin şunları söyledi:” Biz oluşturduğumuz rotaları ilk olarak acenta sahipleri ve yöneticilerine şimdi de siz tur rehberlerine tanıtıyoruz. Amacımız bölgede eksikliği hissedilen Kırklareli’yi tanıyan kokartlı rehber sayısını arttırmaktır.

 

BİRDEN BÜYÜSÜN İSTEMİYORUZ

 

Demirköy, Vize ve çevresinde turizm faaliyetlerinin, kapasitesinin birden büyük oranlarda artmasını istemiyoruz. Burada daha çok organik bir büyüme peşindeyiz. Sindire sindire ve altyapıyı zorlamadan büyümek istiyoruz. Bu çalışmadan oteller, restoranlar, pansiyonculuk yapanlar, yöresel ürün üretenler, köylülerimiz ve diğer paydaşlarımız olumlu etkilenecektir.

 

FARKLI TUR PAKETLERİ

 

Farklı turizm konseptleri ve türlerinde tur paketleri oluşturduk. Bunları yaparken sizlerin işini kolaylaştırmak, bunların daha sistematik ve rahat satılmasını sağlamaya çabaladık. Bu turda bazılarınızın defalarca misafir getirdiği Kırklareli’nin görmediğiniz yerlerini ve bilmediğiniz lezzetlerini sizlere tanıtacağız.”

 

İKİ AYRI GRUP

 

İki ayrı grup halinde gerçekleştirilen organizasyonun ilkine İstanbul’un iki yakasında bulunan turizm firmalarının sahipleri ve yöneticileri katıldı. İkinci organizasyonda ise ilgili firmaların tur rehberleri aynı güzergâh üzerinde hem eğitim aldı hem de bölgeyi gezdi. Geziye Kıyıköy’den başlayan turizm profesyonelleri Aya Nikola Kaya Kilisesi, Pabuçdere ve Kıyıköy Limanı’nı gezdi.

 

KAHVALTI KONSEPTİ TATTILAR

 

Buradan Kızılağaç Köyü’ne geçen turizmciler köyde ev pansiyonculuğu yapan bir aile ile görüşerek proje kapsamında oluşturulan Kırklareli Kahvaltısı konseptini tatma imkânı buldu. Ayrıca Kızılağaç’ta yaşayan Sanatçı Reyhan Esmer’in evine de konuk olan turizmciler kendisi ile sohbet etme ve çalışmalarını görme imkânı da buldular. İkinci günde de ekip çeşitli yerlerde hem inceleme ve temaslarda bulundu. Hem de belediye başkanları ve vatandaş ile sohbette bilgi edindi.

 

Haber / Gökhan TEKER